Ο σκύλος και η γάτα σου μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις σημαντικά προβλήματα υγείας!

Εσύ τι γνωρίζεις για τα «ζώα θεραπείας»;


Είναι γνωστό πως τα αγαπημένα σου κατοικίδια ζώα μπορούν να σου φτιάξουν το κέφι μετά από μία άσχημη μέρα στη δουλειά ή στη σχολή. Τώρα σκέψου πόση χαρά μπορούν να προσφέρουν σε ανθρώπους που ανήκουν στις λεγόμενες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Αυτό σκέφτηκαν και οι δημιουργοί των προγραμμάτων θεραπείας με τη βοήθεια ζώων, όταν αντιλήφθηκαν ότι η καθημερινή επαφή των κατοικίδιων με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, μπορεί να κάνει θαύματα!

Ποιος είναι ο ρόλος του ζώου θεραπείας; Ένας σκύλος εκπαιδεύεται για παροχή βοήθειας και συντροφιάς σε ανθρώπους που βρίσκονται σε μονάδες θεραπείας όπως νοσοκομεία, γηροκομεία , ειδικά σχολεία κτλ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Επίσης, προσφέρουν συντροφιά σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή αναπτυξιακές διαταραχές, καθώς και σε ανθρώπους με ψυχιατρικά ή ψυχολογικά προβλήματα.

Πώς όμως γίνεται η θεραπεία; Ένας σκύλος χαίρεται και ανταποκρίνεται στα χάδια και την προσοχή, ανεξαρτήτως του από ποιον προέρχονται και αυτή του η ιδιότητα κάνει τις «θεραπευτικές» του δυνάμεις ανεκτίμητες. Το ίδιο και μία γάτα, η οποία αποζητά χάδια και παιχνίδια, τα οποία της τα προσφέρουν απλόχερα οι άνθρωποι που συμμετέχουν στα συγκεκριμένα προγράμματα! #madtv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *