Ο Pharrell δίπλα στους πρόσφυγες

Ο Pharrell Williams αφιέρωσε το τραγούδι του «Freedom» στους πρόσφυγες που εισρέουν μαζικά στην Ευρώπη, χαιρετίζοντας τη συμβολή τους στην οικονομία και τον πολιτισμό των ΗΠΑ όπως και άλλων χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε δηλώσεις που έκανε στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε το National Public Radio και το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο Pharrell υποστήριξε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του ακτιβιστή αλλά προσέθεσε: «Πρέπει να χρησιμοποιούμε το βήμα που μας δίνεται όπου μπορούμε».

«Πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Πρόκειται για μια δύσκολη συζήτηση όμως η Αμερική έχει οικοδομηθεί με τη συνδρομή των μεταναστών. Δεν θα είχαμε χώρα» χωρίς εκείνους, προσέθεσε ο ίδιος.

Σε ερώτηση που του έθεσαν αναφορικά με το εάν η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι παρόμοια με εκείνη των ΗΠΑ, σε μια περίοδο όπου η Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται ενώπιον μιας πρωτοφανούς στην ιστορία ροής μεταναστών που εγκαταλείπουν τη Συρία και άλλες εμπόλεμες περιοχές, ο 42χρονος τραγουδιστής απάντησε: «Απόλυτα».

Ακούστε το νέο τραγούδι του Pharrell, “Freedom”

Παρά το γεγονός ότι ο Pharrell «απέρριψε» τον τίτλο του ακτιβιστή, δεν είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης μοιράζεται τις ανησυχίες του. Έχει ήδη ταχθεί ενώπιον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υπέρ της μάχης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Άλλωστε, ο Pharrell έχει ξεκαθαρίσει ότι υποστηρίζει την υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016 Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας ότι είναι καιρός μια γυναίκα να κυβερνήσει τις ΗΠΑ.

δείτε το video στην επόμενη σελίδα

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *