Ο Jean-Michel Jarre θα κυκλοφορήσει καινούργιο δίσκο μαζί με all-star συνεργασίες

O Jean-Michel Jarre, ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς συνθέτες της ηλεκτρονικής μουσικής, παρουσιάζει τη νέα του δουλειά.


Το “Electronica – Part 1: The Time Machine”, είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα project του ως τώρα και θα κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου.

Ο Jarre ηχογράφησε το άλμπουμ με 16 συνεργάτες, δείχνοντας την πραγματική έκταση του εύρους, της εμβέλειάς και της επιρροής του στον μουσικό κόσμο. O Jarre επέλεξε να συνεργαστεί με νέους δημιουργούς όπως οι Gesaffelstein και Little Boots, βετεράνους της ηλεκτρονικής μουσικής όπως οι Massive Attack και ο Moby αλλά και πρωτοπόρους του χώρου, όπως οι Tangerine Dream και ο John Carpenter, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διηγηθεί την δική τους προσωπική ιστορία για την ηλεκτρονική μουσική.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά με αυτή τη δουλειά: «Ήθελα να πω μια ιστορία για την ηλεκτρονική μουσική, από τη δική μου πλευρά και εμπειρία, από τότε που ξεκίνησα μέχρι και σήμερα. Έτσι αποφάσισα να συνθέσω και να συνεργαστώ με μια σειρά καλλιτεχνών που είναι συνδεδεμένοι με αυτή τη σκηνή, με ανθρώπους που θαυμάζω για την προσφορά τους στο είδος μας, που αποτελούν κατά κάποιο τρόπο μια πηγή έμπνευσης για μένα τις τελευταίες δεκαετίες που δημιουργώ μουσική και που έχουν το δικό τους χαρακτηριστικό ήχο. Στην αρχή δεν είχα καμία ιδέα για το πώς θα εξελισσόταν όλο αυτό, αλλά χάρηκα πολύ που με όποιον επικοινώνησα δέχτηκε αμέσως.»

image004

Μέχρι στιγμής, ο Jarre έχει αποκαλύψει τα κομμάτια που έχει δημιουργήσει με τους M83, τους Massive Attack, τον Gesaffelstein, τους Tangerine Dream και τον Armin van Buuren. Οι εκπλήξεις των συνεργασιών του είναι πολλές ακόμα, αφού ανάμεσά τους βρίσκονται ονόματα όπως οι Air,  οι Fuck Buttons,  ο Vince Clarke (Depeche Mode, Erasure), αλλά και ο Pete Townshend των Who, ο Lang Lang και η Laurie Anderson αποδεικνύοντας έτσι τη διαφορετικότητα αυτού του δίσκου.

Αντί να δημιουργήσει με κάθε καλλιτέχνη τα κομμάτια εξ’ αποστάσεως, ο ίδιος αποφάσισε να γνωρίσει καλύτερα τον κάθε συνεργάτη του και να δουλέψει από κοντά, με τον κάθε ένα ξεχωριστά. Αυτή η διαδικασία σημαίνει πως ο δίσκος έχει μια συνεκτική, ενιαία αίσθηση, παρά τις διαφορετικές συνεργασίες και το ευρύ της φάσμα. Το “Electronica” αποτελεί ένα πραγματικό σήμα κατατεθέν ενός οραματιστή.

Το “Electronica”  είναι ένα project δύο ενοτήτων και 30 συνεργασιών συνολικά.
Το Part 1: The Time Machine θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου
Το Part 2 θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2016.

Tracklisting Electronica 1: The Time Machine

1)       The Time Machine (JMJ & Boys Noize)
2)       Glory (JMJ & M83)
3)       Close your eyes (JMJ & AIR)
4)       Automatic (part 1) (JMJ & Vince Clarke)
5)       Automatic (part 2) (JMJ & Vince Clarke)
6)       IF..! (JMJ & Little Boots)
7)       Immortals (JMJ & Fuck Buttons)
8)       Suns have gone (JMJ & Moby)
9)       Conquistador (JMJ & Gesaffelstein)
10)   Travelator (part 2) (JMJ & Pete Townshend)
11)   Zero Gravity (JMJ & Tangerine Dream)
12)   Rely on me (JMJ & Laurie Anderson)
13)   Stardust (JMJ & Armin van Buuren)
14)   Watching you (JMJ & 3D (Massive Attack)
15)   A question of blood (JMJ & John Carpenter)
16)   The train & the river (JMJ & Lang Lang)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *