Ντουζ το πρωί ή το βράδυ; Η επιστήμη έχει την απάντηση

Είσαι πρωινός τύπος ή προτιμάς να κάνεις το μπάνιο σου λίγο πριν κοιμηθείς, για να βάλεις στην συνέχεια τις ζεστές πιτζαμούλες και να πέσεις καθαρός στο κρεβάτι;


 

Σύμφωνα με την Aμερικανή παθολόγο Holly Philips, υπάρχουν οφέλη και μειονεκτήματα και στις δύο περιπτώσεις και η πιο κατάλληλη ώρα για το καθημερινό σου ντουζ θα πρέπει ιδανικά να εξαρτάται από την πορεία της καθημερινότητάς σου και την υφή του δέρματος που έχεις.

Πιο συγκεκριμένα, θα ήταν καλύτερο να κάνεις μπάνιο το πρωί εάν:

 

via GIPHY

1. Έχεις λιπαρό δέρμα
“Όσοι υποφέρουν από λιπαρό δέρμα θα ήταν καλύτερο να μπαίνουν στην μπανιέρα το πρωί πριν την δουλειά τους, καθώς το λάδι του δέρματος συσσωρεύεται κατά την διάρκεια της νύχτας και ένα ντουζ θα βοηθήσει στο να καθαριστούν οι πόροι του σώματος” δηλώνει η Phillips.

2. Είσαι δημιουργικό άτομο (ή χρειάζεται να είσαι δημιουργικός για την δουλειά σου) 
Ένα χαλαρωτικό μπάνιο βοηθάει τον εγκέφαλο να φτάσει σε μία κατάσταση που ονομάζεται alpha brain wave όπου αισθανόμαστε χαλάρωση αλλά ταυτόχρονα αποκτούμε ενέργεια, κάτι παρόμοιο με το όταν κάνουμε διαλογισμό. Το μυαλό μας δηλαδή δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την γέννηση ιδεών και την πιο εύκολη επίλυση προβλημάτων.

3. Έχεις πρόβλημα με το πρωινό ξύπνημα
Όχι μόνο σε ξυπνάει πιο εύκολα και δεν είσαι σαν ζόμπι την υπόλοιπη ημέρα, αλλά το δροσερό νερό βοηθάει τον μεταβολισμό σου να αρχίσει να καίει από πολύ νωρίς και είναι έτσι ευεργετικό στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

4. Κόβεσαι στο ξύρισμα
Αγόρια! Εάν είστε απρόσεχτοι με το ξυραφάκι, καλό είναι να πλένεστε με το φως του ήλιου. Σύμφωνα με το οnline περιοδικό για την ανδρική υγεία Greatist, το σώμα μας παράγει μεγάλο αριθμό αιμοπεταλίων από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, που σημαίνει πως τυχόν αιμορραγίες σταματούν πολύ πιο εύκολα εκείνες τις ώρες παρά το βράδυ.

Από την άλλη, θα ήταν καλύτερο να κάνεις μπάνιο το βράδυ εάν:

Συνέχισε στην επόμενη σελίδα. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *