Μυαλά ερμητικά… κλειστά! Ενώστε τις φωνές σας για την ελευθερία της Ghoncheh Ghavami - Mad TV
SHOWBIZ

Μυαλά ερμητικά… κλειστά! Ενώστε τις φωνές σας για την ελευθερία της Ghoncheh Ghavami

Μυαλά ερμητικά… κλειστά! Ενώστε τις φωνές σας για την ελευθερία της Ghoncheh Ghavami

Οι εκατό διαφορετικοί τρόποι της υπογράφουσας να ξεκινήσει αυτό το κείμενο δεν ήταν από αδυναμία, ούτε από σύγχυση, αλλά από αγανάκτηση. Θέμα των ημερών ή για όσους το παρακολουθούσαν θέμα μηνών η σύλληψη και κράτηση της 25χρονης Ghoncheh Ghavami, μιας Ιρανοβρετανής φαν του βόλεϊ!

Η φυλακή Evin της Τεχεράνης βουίζει από ιστορίες γυναικών που διηγούνται ανατριχιαστικά το πώς κατέληξαν εκεί. Τους τελευταίους μήνες άλλο ένα κεφάλαιο αδικίας γράφεται καθημερινά με τη διεθνή κοινή γνώμη να παρακολουθεί, να αντιδρά –υποτονικά- και φυσικά να μην μπορεί να παρέμβει!

Ακόμα κι αν έπρεπε να καταδικαστεί για να δούμε το θέμα -που «τρέχει» εβδομάδες τώρα- στα δελτία ειδήσεων στην Ελλάδα, ακόμα κι έτσι, σε αυτό που πρέπει να εστιάσουμε είναι όχι στην αφορμή αλλά στο αίτιο! Το αθλητικό γεγονός σίγουρα ήταν η αφορμή αλλά το ζήτημα έχει κοινωνικοπολιτική χροιά, η οποία είναι αλληλένδετη με τους όρους του ισλαμισμού και του ισλάμ που αν και δεν ταυτίζονται προϋποθέτουν ο ένας τον άλλο.

Η ηρωίδα της ιστορίας δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι η επιθυμία της να παρακολουθήσει ένα διεθνή αγώνα βόλεϊ, θα την έφερνε αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης ενός έτους! Κι αυτό γιατί η Γκαβαμί ΔΕΝ μπήκε στο γήπεδο, ούτε βρέθηκε παρανόμως σε κάποια κερκίδα, η Γκαβαμί θέλησε να εκδηλώσει την επιθυμία της μαζί με άλλες γυναίκες έξω από το «Azadi Sports Complex» να παρακολουθήσει μια επίσημη διεθνή διοργάνωση!

Η νομοθεσία από το υπουργείο Αθλητισμού –ευτυχώς δεν έχει και τίτλο πολιτισμού- αναφέρει ρητά ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να παρακολουθούν τα αθλητικά γεγονότα, τα οποία οι άνδρες παρακολουθούν αφού αυτό είναι αντίθετο στον ισλαμισμό ενώ απειλείται η δημόσια τάξη!

Η δοκιμασία της ηρωίδας μας απογυμνώνει το προβληματικό σύστημα δικαιοσύνης που έχει τις… πλάτες των επαναστατικών δικαστηρίων* του Ιράν. Η χρέωση του όρου «προπαγάνδα κατά του κράτους» χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά από τους δικαστές όταν θέλουν να ποινικοποιήσουν την ειρηνική άσκηση των βασικών δικαιωμάτων!

Τριτοκοσμικά μυαλά, αυτιά και μάτια ερμητικά κλειστά, καταπάτηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συστηματικές διακρίσεις βάσει νόμου. Η «προπαγάνδα» στην υπόθεση εναντίον της 25χρονης Ιρανοβρετανής είναι ένα μεγάλο κατηγορητήριο της ίδιας της δικαστικής και πολιτικής δομής της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

 

Υγ. Η Ιταλία (Serie A) το ξεκίνησε ήδη (φωτό), η Ελλάδα (Α1 γυναικών-ανδρών) πρέπει να το συνεχίσει. Το μήνυμα «Free Ghoncheh Ghavami», « غنچه قوامی را ازاد کنید», «Ghoncheh libera» πρέπει να φτάσει παντού σε όλες τις γλώσσες και με όλες τις μορφές! Το βόλεϊ έχει ένα λόγο παραπάνω να υπερασπιστεί την ίδια αλλά και το άθλημα που δεν κάνει διακρίσεις και να βγει μπροστά.

 

*ασχολούνται με ορισμένες ποινικές πράξεις, όπως εγκλήματα κατά της εθνικής ασφάλειας, πράξεις κατά του πολιτεύματος κ.α Οι αποφάσεις τους είναι τελεσίδικες (χωρίς δικαίωμα έφεσης).

Πηγή: Volleyplanet.gr

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in SHOWBIZ

Η Taylor Swift και η Ariana Grande εκτός από την καρδιά τους ανοίγουν και… το πορτοφόλι τoυς!

Asteropi ChainaMarch 27, 2020
Η Cardi B κατηγορεί τους stars του Hollywood για συνωμοσία σχετικά με τον κορονοϊό

Η Cardi B κατηγορεί τους stars του Hollywood για συνωμοσία σχετικά με τον κορονοϊό!

Asteropi ChainaMarch 27, 2020

Ο νέος σύντροφος της Ariana Grande μοιάζει εκπληκτικά με τον πρώην της, Pete Davidson!

Asteropi ChainaMarch 27, 2020

Η Pink αποφασίζει ν’αλλάξει look μετά από μία καλή δόση αλκοόλ!

Asteropi ChainaMarch 26, 2020

Ο Justin Bieber βρίσκει αφορμή να κάνει push-ups ημίγυμνος μέσα από το νέο challenge του Instagram!

Asteropi ChainaMarch 26, 2020

Η Demi Lovato στέλνει γεύματα σε οικογένειες, προτρέποντας και τους υπόλοιπους stars να κάνουν το ίδιο.

Asteropi ChainaMarch 26, 2020
Η Miley Cyrus αποκαλύπτει τον λόγο που σταμάτησε να πηγαίνει εκκλησία!

Η Miley Cyrus αποκαλύπτει τον λόγο που σταμάτησε να πηγαίνει εκκλησία!

Asteropi ChainaMarch 25, 2020
Η Cardi B κατακρίνει τη ξενοφοβία που προκαλείται από τον κορονοϊό!

Η Cardi B κατακρίνει τη ξενοφοβία που προκαλείται από τον κορονοϊό!

Asteropi ChainaMarch 24, 2020

Η Selena Gomez σου μαθαίνει πως γίνεται το σωστό πλύσιμο χεριών μέσα από το νέο challenge #SafeHands!

Asteropi ChainaMarch 24, 2020