Μαρία Έλενα Κυριάκου: «Θέλω να αποδείξω ότι η νικήτρια του The Voice θα κάνει καριέρα»

Είναι η πρώτη φωνή της Ελλάδας. Όχι κυριολεκτικά, αλλά αν μεταφράσουμε το TheVoice of Greece, τότε αυτός είναι ο τίτλος που ταιριάζει στην Μαρία Έλενα Κυριάκου. «Σήκωσε την κούπα» του πιο επιτυχημένου talent show για φέτος και είδε ένα όνειρο που είχε αφήσει στην άκρη, να αρχίζει να πραγματοποιείται. Η νικήτρια του πρώτου The Voice στην Ελλάδα μιλάει αποκλειστικά στο Peoplegreece.com για τον τίτλο της, τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια και απαντάει πρώτη φορά σε όλα όσα ακούστηκαν για την ίδια και την Αρετή Κοσμίδου.

Η συνάντησή μας έγινε στα γραφεία της δισκογραφικής της εταιρίας, MinosEMI – Universal, αφού η ίδια πηγαινοέρχεται στην Κύπρο. Από τη μία οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις στην Ελλάδα και από την άλλη η οικογένειά της στην Κύπρο. «Δεν θέλω να αναστατώνω τα παιδιά μου χωρίς λόγο. Είναι πολύ δύσκολο να λείπω αλλά είναι το ίδιο δύσκολο να τα φέρω εδώ προς το παρόν. Οπότε προτιμώ να ‘ταλαιπωρούμαι’ εγώ με συχνά ταξίδια στην Αθήνα μέχρι να καταλήξουμε στο τι ακριβώς θα γίνει. Ευτυχώς για μένα και η εταιρία μου με στηρίζει πολύ, γι’ αυτό και ξεκινήσαμε τις ηχογραφήσεις των τραγουδιών στην Κύπρο», μου λέει, εμφανώς ανακουφισμένη που μπορεί να συνδυάσει την ζωή της μέχρι τώρα με όλα όσα φέρνει μαζί του ο τίτλος του The Voice. «Ηχογραφώ το πρώτο μου άλμπουμ και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Θα έχει όλα τα τραγούδια που είπα στο παιχνίδι, το 2 εγωισμοί και ένα ρεμίξ του, ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι αλλά και μία έκπληξη που δεν μπορώ ακόμα να αποκαλύψω.», συνεχίζει.

Τη ρωτάω πώς είναι μέσα σε λίγες μέρες να αλλάζει τόσο η καθημερινότητα και οι προτεραιότητες ενός ανθρώπου και δείχνει να είναι συνειδητοποιημένη. «Τα παιδιά μου είναι πάνω απ’ όλα και χαίρομαι πάρα πολύ που μπορώ να κάνω όλα όσα ονειρευόμουν. Με βοηθάει πολύ η οικογένειά μου και ευτυχώς έχω βρει και μία φόρμουλα για το φροντιστήριο τώρα που δεν μπορώ εγώ να είμαι εκεί». Την ρωτάω για το φροντιστήριο και για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Τα συχνά ταξίδια Αθήνα – Λάρνακα αλλά και οι υποχρεώσεις σε δύο επαγγελματικούς χώρους δεν είναι κάτι εύκολο. Χωρίς να το σκεφτεί μου εξομολογείται ότι νιώθει πολύ τυχερή για τη βοήθεια που έχει. «Υπάρχουν αξιόλογοι καθηγητές στο φροντιστήριο. Και γενικά είμαι πολύ περήφανη. Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φοιτήσουν σε φροντιστήριο, υπάρχουν γονείς που θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους αλλά δεν μπορούν να τους το παρέχουν. Με χαρά στο φροντιστήριο βοηθούμε όσα παιδιά μπορούμε, και πίστεψέ με, οι ευλογίες και οι ευχές που παίρνω από αυτούς τους γονείς είναι πιο σημαντικές από το οικονομικό».

Φτάνουμε στο σήμερα και σε όλα αυτά που θέλει να κάνει. «Δεν ξέρω. Θέλω να κάνω συναυλίες. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο που με στήριξε. Έχω πάρει μηνύματα από κόσμο που μου λέει ‘Θα έρθεις εδώ; Θα έρθεις εκεί;’ Και η αλήθεια είναι ότι θέλω να πάω παντού. Είναι βαριά η ‘κούπα’.», λέει και χαμογελάει. «Έχω ακούσει ότι οι νικητές των παιχνιδιών συνήθως δεν κάνουν καριέρα. Θέλω να αποδείξω σε όλους ότι το TheVoice δεν είναι σαν τα άλλα shows. Είναι ένα στοίχημα και για μένα και για την εταιρία μου. Έχουν περάσει πολλές φωνάρες από το παιχνίδι και πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να ξεχωρίσει και να κάνει την καριέρα που θέλει».

MARIA2

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος από τον Γιώργο Λιάγκα, σχολιάστηκε αρνητικά το γεγονός ότι η Μαρία Έλενα δεν χαιρέτησε την Αρετή. «Θέλω να το διευκρινίσω αυτό γιατί έχω δεχτεί πολλές ερωτήσεις. ‘Τι έγινε με την Αρετή; Γιατί δε χαιρέτησες την Αρετή;’ Αρχικά θέλω να σου πω ότι εκείνη τη στιγμή υπήρχε τρελό άγχος. Μετά την ανακοίνωση του ονόματός μου το άγχος έγινε χαρά και ενθουσιασμός. Κοίταξα απέναντι και η Δέσποινα Βανδή είχε ήδη σηκωθεί και μου έκανε νόημα να πάω προς το μέρος της. Θεώρησα πολύ άσχημο να αγνοήσω τον άνθρωπο ο οποίος με έφερε στην πρώτη θέση οπότε πήγα κατευθείαν στη Δέσποινα και την αγκάλιασα. Σαφώς και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χαιρετούσα την Αρετή. Επικρατούσε πανικός και όταν γύρισα πίσω και η Αρετή δεχόταν τα συγχαρητήρια του coach της και των υπολοίπων. Τίποτα δεν έγινε σκόπιμα και δεν περίμενα να πάρει τέτοιες διαστάσεις. Ήθελα όμως να το ξεκαθαρίσω γιατί όλοι με ρωτάνε γι’ αυτό και είναι λίγο αδικία για μένα να χαρακτηρίζομαι από κάτι τέτοιο.», εξομολογείται ενώ καταλαβαίνω ότι την έχει ενοχλήσει. Είναι αυθόρμητη και δεν κάνει δεύτερες σκέψεις προτού απαντήσει.

Βεβαίως αυτό ενδέχεται να της βγει και σε κακό αφού οι καλοπροαίρετοι στις μέρες μας δεν είναι πολλοί. Όπως τότε που δήλωσε ότι θέλει να φύγει με την «κούπα». «Είμαι γενικά συνεσταλμένη και πολλές φορές έχω έλλειψη αυτοπεποίθησης. Έπαιρνα μηνύματα από παντού, ο κόσμος με στήριζε κι εγώ προσπαθούσα κάθε φορά και ένιωθα την ευθύνη ότι πρέπει να τους βγάλω όλους ασπροπρόσωπους. Το είπα πιο πολύ για τον κόσμο που με στήριζε. Όλοι πάντα λένε πως δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο νικητής, ο κόσμος όμως μου έλεγε να δείξω ότι θέλω να νικήσω. ‘Θα σας δικαιώσω και θα σας κάνω περήφανους’ σκέφτηκα, γι’ αυτό και είπα ότι θέλω να φύγω με την ‘κούπα’.», μου λέει και μου εξηγεί γιατί ένιωσε να αδικείται από τα σχόλια. Η απάντησή της με καλύπτει αφού στα τριάντα λεπτά της κουβέντας μας έχω καταλάβει την συστολή και την ευαισθησία που την διακρίνει. Μένω άφωνη όταν μου εξηγεί ότι δεν έχει κάνει πολλά μαθήματα φωνητικής. Ακούγοντάς την, περιμένεις τουλάχιστον ότι έχει μία μουσική εκπαίδευση. Κι όμως, η Μαρία Έλενα Κυριάκου, εκτός από μερικά μαθήματα φωνητικής, δεν έχει κάποια άλλη σχέση με τη μουσική, εκτός από την αγάπη της γι’ αυτήν.

Η συζήτηση πάει ξανά στα παιδιά της και τα μάτια της βουρκώνουν αστραπιαία. Είναι φανερή η αδυναμία που τους έχει και όταν μιλάει για τους γιους της το βλέμμα της αλλάζει. Γίνεται καθαρό! «Τα παιδιά μου δεν αντιλαμβάνονται απόλυτα το τι γίνεται. Έχουν χαρεί γιατί η μαμά τους κέρδισε σε ένα παιχνίδι. Είναι πολύ περήφανοι για μένα αλλά δεν καταλαβαίνουν πολλά πράγματα. Ας πούμε τις προάλλες, πήγα με τον ένα γιο μου σε ένα παιδικό πάρτι και όταν είδε ότι εκεί έχει dj και μικρόφωνο μου είπε: ‘Μαμά δε φεύγουμε από δω αν δεν τραγουδήσεις’. Με εξέπληξε γιατί τον τελευταίο καιρό με το παιχνίδι δεν ήθελαν να τραγουδάω. Βλέπεις είχαν ταυτίσει το ότι τραγουδάω με την απουσία μου και δεν ήθελαν να τραγουδάω. Όταν συνειδητοποίησε ότι θα με είχε μπροστά του να τραγουδάω και όχι από την τηλεόραση τότε ήθελε να το κάνω. Χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσουν. Τώρα που έφυγα για να έρθω εδώ, ο μεσαίος μου γιος μου φώναζε ‘Μαμά σ’ αγαπάω, σ’ αγαπάω’ γιατί δεν ήθελε να τον αφήσω. Είναι το δυσκολότερο πράγμα που χρειάζεται να κάνω».

Τη ρωτάω για την αποδοχή του κόσμου. Το κοινό της Κύπρου την στήριξε και της το έδειξε τόσο με την ψήφο του όσο και με διάφορες εκδηλώσεις που είχαν γίνει για χατίρι της. «Η αγάπη και η αποδοχή του κόσμου είναι πολύ συγκινητική.», μου λέει και κοκκινίζει. «Σήμερα στο αεροδρόμιο καθυστέρησα λίγο και μόλις με αναγνώρισαν μου λένε: ‘Μην ανησυχείς δεν πρόκειται να χάσεις την πτήση.’, και με πήγαν κατευθείαν στην πύλη για να φύγω. Ή όταν κατέβηκα για να πάρω γιαούρτι από ένα μαγαζί μου έκαναν έκπτωση επειδή με κατάλαβαν. Ο κάθε ένας μου το δείχνει με διαφορετικό τρόπο και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Πολλές γυναίκες μου λένε κλαίγοντας ότι χαίρονται πολύ για μένα γιατί η νίκη μου ήταν και ένα μήνυμα για όσες γυναίκες θέλουν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Μου λένε ότι φάνηκε ο αγώνας μου και ότι άξιζα τη νίκη. Χαίρομαι πάρα πολύ που ο κόσμος έχει ταυτίσει τη νίκη μου και με ένα κοινωνικό μήνυμα».

Η Μαρία Έλενα Κυριάκου κυνηγάει ένα όνειρο που είχε «κρύψει» μέσα της για χρόνια, με άλλες βάσεις πλέον, τη στήριξη της οικογένειας και της εταιρίας της και φυσικά με τον τίτλο του πρώτου TheVoice στην Ελλάδα. Ο πρώτος της προσωπικός δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει από την MinosEMI – Universal στα μέσα Ιουνίου με τίτλο Άγγελοι στη γη.

Διαβάστε ακόμα:

J2US: Η εμφάνιση του Μάρκου Σεφερλή που έκανε την Στέλλα Καλλή να σταματήσει το τραγούδι

Σάκης Ρουβάς: Δείτε τον Έλληνα star στα World Music Awards!

Το Kick off party των MAD VMA 14 by Airfasttickets! Δείτε φωτογραφίες!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *