Μήνυση στον Lil Nas X και την Cardi B για το τραγούδι “Rodeo”

Cardi B Lil Nas X

Μουσικοί παραγωγοί από την Ατλάντα, βρίσκουν ουσιαστικές ομοιότητες με την ηχογράφησή “gwenXdonlee4-142”.

Δύο μουσικοί παραγωγοί από την Ατλάντα έκαναν μήνυση στον Lil Nas X και τους συνεργάτες του για το τραγούδι RODEO στο οποίο συμμετέχει η Cardi B, για παραβίαση των πνευματικών τους δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη μήνυση των Don Lee και Glen Keith DeMeritt III, υπάρχει ουσιαστική ομοιότητα με την ηχογράφηση τους, με τον κωδικό “gwenXdonlee4-142”. Ο Lil Nas X και οι συνεργάτες του κατεβάσανε το αρχείο χωρίς να ζητήσουν την άδεια για την χρήση του.

Tο συγκεκριμένο μουσικό αρχείο χρησιμοποιήθηκε ήδη στην παραγωγή του τραγουδιού BROAD DAY των PuertoReefa και Sakrite Duexe, το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει.

Και τα δύο τραγούδια σύμφωνα με τους μηνυτές, έχουν τα ίδια όργανα, drumbeats και μέτρο.

Τόσο ο Nas X όσο και η Sony Music Entertainment δεν έχουν απαντήσει ακόμα. Παρόλα αυτά ο rapper δήλωσε χιουμοριστικά, πως το τραγούδι θα συμπεριληφθεί στην επόμενη δισκογραφική δουλειά.

Στο πρόσφατο παρελθόν η Fiona Apple είχε υπονοήσει, πως ο Lil Nas X είχε αντιγράψει το τραγούδι της EVERY SINGLE NIGHT, στο τραγούδι του με τίτλο KIM JONG, χωρίς την άδειά της. Η κατηγορία αποσύρθηκε αμέσως, όταν η Fiona αποδέχτηκε την πρόταση συνεργασίας του τραγουδιστή.

Για την ιστορία να θυμίσουμε, πως τον περασμένο Αύγουστο, η Katy Perry και οι συνεργάτες της πλήρωσαν 2 εκατομμύρια Λίρες Αγγλίας, για ένα παλαιότερο τραγούδι της. Επίσης, το Σεπτέμβριο ξεκίνησε και πάλι η ακροαματική διαδικασία για τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιού των Led Zeppelin, STAIRWAY TO HEAVEN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *