Λάκης Λαζόπουλος: «Ο Σταύρος Θεοδωράκης μου μοιάζει πιο χαζός ακόμη κι απ’ τον Γιωργάκη»

Ο Λάκης Λαζόπουλος δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις και όταν το κάνει, φροντίζει να αφήνει το στίγμα του. Στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, ο ηθοποιός μίλησε για πολλά, μεταξύ άλλων με σκληρά λόγια για τον Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

«Πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα παράρτημα-κατασκεύασμα του συστήματος, όπως και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Πιο εγκάθετοι πεθαίνεις. Κατ’ ουσίαν, η Χρυσή Αυγή δημιουργήθηκε ως αντίβαρο στο κύμα των Αγανακτισμένων, ακριβώς επειδή θέλανε να ξεμπερδεύουνε γρήγορα με την άνοδο της Αριστεράς», υποστηρίζει ο γνωστός κωμικός στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και στην Τίνα Μανδηλαρά και συμπληρώνει: «Όλοι αυτοί που μετεξελίχθηκαν από ακροδεξιοί σε χρυσαυγίτες σηκώθηκαν από τα γυμναστήρια και απέκτησαν εξουσία, με αποτέλεσμα να αρχίσει το σώμα να κουμαντάρει και να κάνει ό,τι θέλει. Είναι αυτό που λέμε: νους ακροδεξιός, σώμα ανεξέλεγκτο».

Ο ίδιος δε σταμάτησε, όμως, εκεί την κριτική του για τον Πρόεδρο του Ποταμιού. Στη συνέχεια τόνισε: «Ο Θεοδωράκης εκπροσωπεί ακριβώς αυτόν τον τύπο του εναλλακτικού κουλτουριάρη που κατά βάθος είναι πολύ απλός. Είναι αυτό το “νέο”, το “trendy” και το “low profile”, που ενώ έχει τόσα χρήματα πάει με σακίδιο στη δουλειά του και το νέο του υπόδημα χαράζει καινούρια τάση στην υπεραστική τάση, όπως την ονομάζω. Όλοι αυτοί της Μυκόνου έχουν πάρει τα σακίδια και τρέχουν σε εναλλακτικές καταστάσεις. Δε θέλω να τον προσβάλω, αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης μου μοιάζει πιο χαζός ακόμη κι απ’ τον Γιωργάκη κι αυτό είναι η ύψιστη προσβολή που μπορώ να σκεφτώ για άνθρωπο».

Ο Λάκης Λαζόπουλος αναφέρθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, που στα μάτια του θυμίζει… Μαρία Αντουανέτα: «Δεν ξέρω αν έχω ξαναδεί βασιλικότερη συμπεριφορά σε έναν άκρως δημοκρατικό θεσμό. Έχω την αίσθηση ότι ο Πρόεδρος κάθεται μέσα στο παλάτι του και βγαίνει κάθε τρεις μήνες για να μας πει ότι υπάρχουν και φτωχοί άνθρωποι. Θυμίζει Μαρία Αντουανέτα που κάποια στιγμή ενημερώνεται και λέει “δώστε παντεσπάνι στο λαό και κάντε και κάτι, αν μπορείτε».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *