Θα κλείσει η RAI τη Lady Gaga για το Sanremo Festival 2020;

Το SANREMO FESTIVAL 2020 έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες και μαζί με το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, έρχονται και πολλές αλλαγές στη διαδικασία και την ψηφοφορία του φεστιβάλ. Στις αλλαγές περιλαμβάνεται και η διεθνής εικόνα του φεστιβάλ.

Τη δεκαετία του ’80 και ’90 η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας είχε δώσει βαρύτητα στους καλεσμένους του πενθήμερου φεστιβάλ, προσκαλώντας διάσημους τραγουδιστές, όπως τη Madonna, τον Ricky Martin, την Tina Turner και πολλούς άλλους.

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Amadeus, έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση, για να αναλάβει τη θέση αυτή, την αλλαγή πολιτικής της RAI και συνεπώς μεγαλύτερο προϋπολογισμό για το event, ώστε να μπορούν να εμφανιστούν και μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Amadeus βρίσκεται προσωπικά σε διαπραγματεύσεις με τη Lady Gaga, την οποία μάλλον θεωρεί καλύτερη επιλογή για το φεστιβάλ από τη Madonna, η οποία ήταν και η αρχική του επιλογή.

Ίσως το υπερβολικό ποσό, που θα απαιτούσε η Madonna, ίσως και η τραγική της εμφάνιση στον τελικό της Eurovision 2019, να άλλαξαν τη γνώμη του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας δηλώνει αβέβαιη για το εάν θα μπορέσει να καλύψει το κόστος, αλλά ο Amadeus θέλει να τη φέρει ως καλεσμένη στο φεστιβάλ πάση θυσία, ειδικά μιας και φέτος το φεστιβάλ θα γιορτάσει τα 70 του χρόνια.

Λέτε να ξαναζήσουμε στιγμές SHALLOW;

Το SANREMO FESTIVAL θα διεξαχθεί στο ιστορικό Teatro Ariston από τις 4 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2020. Ο νικητής του φεστιβάλ (όπως συμβαίνει κάθε χρόνο) θα έχει την επιλογή να δεχθεί ή να απορρίψει πρώτος την πρόσκληση της κρατικής τηλεόρασης, για να εκπροσωπήσει την Ιταλία στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *