Κι όμως, τα χείλη της Kylie Jenner έστειλαν κόσμο στο νοσοκομείο! Διαβάστε πως

Είναι γνωστή για τα «φουσκωμένα» χείλη της η τηλεπερσόνα και μέλος της «αγέλης» των Kardashian, Kylie Jenner. Δεν είναι λίγα λοιπόν τα κορίτσια εκείνα που επιχείρησαν να «αντιγράψουν» το look της φουσκώνοντας και τα δικά τους χείλη. Μόνο που ο τρόπος που επέλεξαν είχε για κάποιες ολέθρια αποτελέσματα που τις έστειλαν μέχρι και στο νοσοκομείο!

Τη Δευτέρα το hashtag #KylieJennerChallenge άρχισε να εμφανίζεται στο Twitter καθώς ολοένα και περισσότερες έφηβες αλλά και μεγαλύτερες κοπέλες επιχειρούσαν να μιμηθούν το φουσκωμένο στόμα της νεαρής Kylie Jenner- που η ίδια επιμένει πως είναι δημιούργημα της φύσης και όχι του πλαστικού- χρησιμοποιώντας μπουκάλια και ποτήρια.  Συγκεκριμένα τοποθετούσαν το στόμιο του μπουκαλιού ή το χείλος του ποτηριού στα χείλη τους εισπνέοντας και κάνοντας έτσι αναρρόφηση, χρησιμοποιώντας τα σαν βεντούζα.

Γρήγορα το hashtag έγινε #KylieJennerChallengeGoneWrong δείχνοντας πως πολλοί έφηβοι είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν λίγη προσοχή στον κόσμο των social media.  Εκτός από αντιαισθητικά και οπωσδήποτε επώδυνα, τα αποτελέσματα είναι και επιβλαβή, σύμφωνα με τους γιατρούς.

«Η πρακτική αυτή μπορεί να γίνει επικίνδυνη», δήλωσε στο CBS News ο Δρ. Andrew Salzberg, καθηγητής πλαστικής χειρουργικής στο Icahn School of Medicine of Mount Sinai. Μπορεί μάλιστα να προκαλέσει μακροπρόθεσμα ή και μόνιμα προβλήματα, από μικροτραυματισμούς στα κύτταρα των χειλιών και αιματώματα μέχρι και τραυματισμό του ιστού γύρω από τα χείλη με αποτέλεσμα δυσμορφίες. Χθες η Jenner παρενέβη στα τεκταινόμενα στα social media ενθαρρύνοντας τις θαυμάστριές της να είναι ο εαυτός τους και να μην μιμούνται το look της.

xieilh2
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, η DIY διαδικασία «ενίσχυσης» των χειλιών υπήρχε στο ίντερνετ εδώ και χρόνια και πωλούνται ακόμα και «εργαλεία». Υπήρξε η φήμη πως η Jenner χρησιμοποιεί την πρακτική αυτή, αν και η αδελφή της, Kim, επιμένει πως τα σαρκώδη χείλη της οφείλονται στο μαγικό lipliner. Πίσω από το ρηχό και επικίνδυνο trend που τροφοδοτείται από τον επιπόλαιο κόσμο της showbiz, βρίσκεται πάντως μια μέθοδος που χρησιμοποιείτο από την αρχαιότητα και έχει ρίζες στην Ασία, την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή, επισημαίνει το CBS. Η εμμονή για τα μεγάλα χείλη αποδίδεται στην… εξελικτική βιολογία καθώς η έρευνα έχει δείξει πως τα «γεμάτα χείλη» – όπως και τα μεγάλα μάτια- θεωρούνται δείκτες αυξημένων επιπέδων οιστρογόνων των γυναικών. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες με το σαρκώδες στόμα πιο ελκυστικές σεξουαλικά επειδή φαίνεται να είναι πιο γόνιμες.

Δείτε στην επόμενη σελίδα φωτογραφίες από κοπέλες που προσπάθησαν να μιμηθούν την Jenner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *