Κατοχυρώθηκε η κόκκινη σόλα του Christian Louboutin – Ποιες celebrities προτιμούν τα πανάκριβα παπούτσια του οίκου

Κατοχυρώθηκε η κόκκινη σόλα ως αποκλειστική υπογραφή του Christian Louboutin

Δικαίωση για τον σχεδιαστή έπειτα από μεγάλη νομική μάχη.

 

Ο Christian Louboutin κατηγόρησε την ολλανδική υποδηματοποιία Van Haren, ότι το 2012 διέθεσε στο εμπόριο παπούτσια με κόκκινη σόλα.

Εκείνοι υποστηρίζουν ότι ο συνδυασμός ψηλοτάκουνου γυναικείου υποδήματος και κόκκινης σόλας που έχει κατοχυρωθεί από την εταιρία Louboutin αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τα εμπορικά σήματα.

Κατοχυρώθηκε η κόκκινη σόλα ως αποκλειστική υπογραφή του Christian Louboutin

Ωστόσο, για τους δικαστές το εμπορικό σήμα δεν αφορά τη μορφή του προϊόντος αλλά το χρώμα του. Παρόλο που τον Φεβρουάριο γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου είχε επισημάνει πως το κόκκινο χρώμα δεν αποτελεί ξεχωριστή οντότητα από το σχήμα των παπουτσιών Louboutin και ότι σύμφωνα με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα σχήματα των παπουτσιών δεν μπορούν τυπικά να κατοχυρωθούν.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη, αφού αναγνωρίζει την κόκκινη σόλα ως αποκλειστικό “προνόμιο” των γυναικείων παπουτσιών Louboutin!

Είναι μια μεγάλη νίκη και μια πολύ μεγάλη ικανοποίηση” δήλωσαν εκπρόσωποι του γαλλικού οίκου υποδηματοποιίας, Christian Louboutin.

Ένα χρώμα μπορεί να κατατεθεί ως εμπορικό σήμα και να κατοχυρωθεί” ήταν η απόφαση των Ευρωπαίων Δικαστών στη δίκη που διεξήχθη σήμερα στο Λουξεμβούργο. Μια απόφαση που οι ίδιοι ζητούν να επιβληθεί στην Ολλανδία, στην χώρα όπου ο Christian Louboutin έχει μηνύσει την εταιρία Van Haren για αντιποίηση εμπορικού σήματος.

Το μόνο που μένει, είναι η ολλανδική δικαιοσύνη να αποφανθεί σε σχέση με την κατηγορία της αντιποίησης εμπορικού σήματος σε βάρος της ανταγωνιστικής υποδηματοποιίας, Van Haren.

΄Όπως και να έχει η απόφαση είναι επίσημη: η κόκκινη σόλα στα παπούτσια είναι αποκλειστική πινελιά του Louboutin και δεν μπορεί να την αντιγράψει κανείς.

Δες στην επόμενη σελίδα ποιες διάσημες επιλέγουν συχνά Christian Louboutin στις εμφανίσεις τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *