Κατερίνα Λιόλιου: “Ήθελα να κερδίσω στο “The Voice”

Ακριβώς ένα χρόνο πριν η Κατερίνα Λιόλιου δήλωνε συμμετοχή στο The Voice προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό της. Το τραγούδι ήταν πάντα η μεγάλη της αγάπη και ονειρευόταν από παιδί κάποια στιγμή να μπει στη δισκογραφία και να κάνει live εμφανίσεις. «Ήμουν το κλασικό κοριτσάκι που από μικρή έλεγα πως θα γίνω τραγουδίστρια» παραδέχεται. Ωστόσο, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στη Φιλοσοφική. «Μου άρεσε το διάβασμα και ήθελα να περάσω σε κάποια σχολή άσχετη με τη μουσική, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς έρχονται τα πράγματα. Το έκανα πιο πολύ για να έχω μια ασφάλεια. Όμως, ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ασχοληθώ με το αντικείμενο των σπουδών μου» δηλώνει.

Φοιτητική ζωή δεν έχει ζήσει, ούτε καν τους κλασικούς φοιτητικούς καφέδες με άλλους συμφοιτητές της συζητώντας για μαθήματα, όνειρα, σχέδια. «Δεν έχω απολαύσει αυτό που λέμε φοιτητική ζωή. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη σχολή άρχισα να ψάχνομαι για μπάντες, καθώς η μουσική ήταν πάντα η πρώτη μου προτεραιότητα. Οπότε όλο αυτό το κομμάτι της φοιτήτριας έχει χαθεί. Στη σχολή πήγαινα απλά για να δηλώσω τα μαθήματα και να πάρω τις σημειώσεις μου» αναφέρει.
Η συμμετοχή στο The Voice ήρθε την κατάλληλη στιγμή και με τη συναίνεση της νονάς Άντζι έκανε την αίτηση. «Η νονά μου είναι καθηγήτρια φωνητικής, αλλά και ο άνθρωπος που συμβουλεύομαι και με καθοδηγεί μέχρι και σήμερα. Είναι ο άνθρωπός μου» εξομολογείται. «Όμως και η οικογένειά μου με στηρίζει σε κάθε μου βήμα και ειδικά την περίοδο που προβαλλόταν το παιχνίδι, ομολογώ πως το ζούσαν περισσότερο από μένα».

Τρία λεπτά χρειάστηκε –όσο ακριβώς διήρκεσε το τραγούδι «Dream on» των Aerosmith που επέλεξε– για να τη διεκδικήσουν οι τέσσερις coaches του παιχνιδιού. Αντώνης Ρέμος, Δέσποινα Βανδή, Μελίνα Ασλανίδου και Μιχάλης Stavento ήθελαν να έχουν στην ομάδα τους τη νεαρή φοιτήτρια από τη Θεσσαλονίκη, που η φωνή της κατάφερε να τους συγκινήσει και να τους τραβήξει το ενδιαφέρον. Η Κατερίνα,όμως, είχε πάρει την απόφασή της διαλέγοντας μια θέση στην ομάδα της Δέσποινας Βανδή. Αλήθεια, τι συναισθήματα της έχει αφήσει η επαφή με την τραγουδίστρια; «Και μόνο που αναφέρεις το όνομά της, χαμογελάω. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από τη Δέσποινα. Σίγουρα στην αρχή ήμουν πολύ φοβισμένη, γιατί όλα αυτά τα χρόνια την έβλεπα, την άκουγα, την είχα πολύ ψηλά στο μυαλό μου, αλλά δεν ήξερα πώς είναι ως άνθρωπος. Τελικά γνώρισα από κοντά έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Είναι πολύ συνεργάσιμη, ξέρει τη δουλειά και το σημαντικό είναι πως διαθέτει μεγάλη μεταδοτικότητα. Ό,τι και να πω για τη Δέσποινα είναι λίγο. Της είμαι πολύ ευγνώμων. Περνούσαμε πολλές ώρες μαζί, επέμενε πολύ στις λεπτομέρειες, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, και μας έδινε συμβουλές. Προσωπικά βοηθήθηκα πολύ από όσα μου είπε, ενώ είναι εκείνη που μου έμαθε πώς να στήνομαι πάνω στη σκηνή» λέει με πλατύ χαμόγελο.

katerina lioliou

«Ήταν μια θετική εμπειρία τόσο για μένα όσο και για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε με τους συγκεκριμένους coaches που είχαμε, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες. Πήρα πολλά πράγματα, δούλεψα, είδα τα όριά μου» λέει σήμερα από την απόσταση των τεσσάρων μηνών που πέρασαν από τον τελικό.
Η 20άχρονη Κατερίνα κατάφερε να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό. Στενοχωρήθηκε που δεν κέρδισε; «Πριν μπω στο παιχνίδι, έλεγα “όσο πάει”… Και πραγματικά ήταν σημαντικό που έφτασα μέχρι τον ημιτελικό. Τελικά, όμως, στενοχωρήθηκα που αποχώρησα. Το παιχνίδι σε παρασύρει, υπάρχει ανταγωνισμός και θέλεις να δώσεις όλο και περισσότερα πράγματα. Ήθελα πολύ να κερδίσω. Είχα φτάσει πολύ κοντά» αναφέρει.

Στέκομαι λίγο παραπάνω σε εκείνους τους μήνες που προβαλλόταν το παιχνίδι. Πώς ένιωθε που έβλεπε το πρόσωπό της στην τηλεόραση και στα περιοδικά; Υπήρξε στιγμή που ένιωσε πως είναι κοντά στο να καβαλήσει το καλάμι; «Μου άρεσε! Δεν βγήκα από το στόχο μου, γιατί ήξερα από την αρχή πως αυτή η δημοσιότητα θα ήταν πρόσκαιρη και εξυπηρετεί τις ανάγκες του παιχνιδιού. Σημασία έχει τι δρόμο θα ακολουθήσεις μετά το παιχνίδι. Θεωρώ υπερβολικό να ψωνιστείς επειδή συμμετέχεις σε ένα talent show» λέει.

Πηγή: People

Διαβάστε ακόμα:

267 Dance Medley/ Τσαουσόπoυλος ft. Λιόλιου, Γκάνος,Josephine, RiskyKidd, Kings, Antonella (VMA14)

Κατερίνα Λιόλιου: Ο χωρισμός των γονιών της, το «The Voice» και ο μεγάλος έρωτας

Σοκάρει και πάλι η Lana Del Rey: Έκανα sex με πολλούς ανθρώπους του χώρου για να κάνω καριέρα”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *