Kasabian – Velociraptor!

Το νέο single των Kasabian “Days Are Forgotten” έρχεται χτυπώντας και ουρλιάζοντας στα ακουστικά σας και στο ραδιόφωνό σας αυτό το μήνα. “Ναι, αυτός που ουρλιάζει είμαι εγώ” παραδέχεται ο τραγουδοποιός και κιθαρίστας Sergio – να με αποκαλείται Serge – Pizzorno. “Είναι ένα πραγματικά πρωτότυπο πράγμα αυτό που συμβαίνει, είναι σαν: ‘wow, αυτό είναι τρομακτικό, τι είναι αυτός ο θόρυβος”; Και με αυτό, το τέταρτο άλμπουμ της μπάντας “Velociraptor!” εμφανίζεται και καταλαμβάνει το κόσμο.

Αισθανόμαστε σαν να ξεκινάμε μόλις αν και έχουμε τέσσερα άλμπουμ“, λέει ο Serge του Leicester-βασισμένου κουαρτέτου. “Καλυτερεύσαμε σταθερά σαν μπάντα: η μουσική έγινε καλύτερη, τα live show έγιναν καλύτερα. Έχουμε όλη αυτή την ιστορία αλλά έπειτα, κινούμαστε μπροστά και για αυτό είμαι τόσο ενθουσιασμένος για αυτό το άλμπουμ γιατί το κάναμε με τον σωστό τρόπο. Η δυναμική είναι η ίδια από το 1997“, εξηγεί. “Γνωριστήκαμε στο σχολείο. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον από τότε που ήμασταν 10, 11 και λέγαμε σε όλους ότι θα καταλάβουμε το κόσμο! Σκέφτομαι τους Stones και τους Beatles“, συνεχίζει, “τα καλύτερά τους άλμπουμ ήρθαν αργότερα. Μοιάζει να ταιριάζουμε με αυτή τη διαδρομή που ακολούθησαν πολλοί άλλοι πριν από εμάς.“. Πέρα από την υπερηφάνεια, αυτός είναι ο πρώτος που παραδέχεται ότι χρωστάει σε όλους εκείνους που τους άνοιξαν αυτό το δρόμο. “Όλοι αγαπούν τη μουσική, είμαστε παθιασμένοι με αυτή οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι το ‘Switchblade Smiles’ (η προεπισκόπηση του album που κυκλοφόρησε για τους fans το καλοκαίρι) είναι έτσι, διότι είναι γεμάτες οι ζωές μας από το νέο άλμπουμ των Prodigy και έπειτα, όταν το ‘Goodbye Kiss’ (“a heartbreaker”) φθάνει όλοι λένε: “Ω ναι, Roy Orbison”. Είμαστε τυχεροί σα γενιά που είχαμε όλη αυτή τη μουσική πριν και θα ήταν χαζό να μην πειραματιζόμαστε και να μην δοκιμάζουμε τα πάντα εάν μπορούμε να το κάνουμε.”

Το ‘Goodbye Kiss‘ είναι η mid-tempo μπαλάντα έκπληξη που πηγαίνει τους Kasabian σε μια ολοκαίνουργια κατεύθυνση. “Εάν πας να γράψεις μια τέτοια μελωδία πρέπει να καταλήξει σε τραγωδία. Εάν ήταν υπερβολικά συναισθηματική, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το αντέξω αλλά μπορώ να το αντέξω γιατί είναι ένα τραγούδι χωρισμού και είναι τόσο όμορφο“, εξομολογείται με λίγα γέλια. “Πρέπει να είμαι ειλικρινείς, εάν μπορούμε να τα καταφέρουμε με αυτό τότε μας δίνει την άδεια να κάνουμε ό,τι θέλουμε γιατί δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τους επιτρέπεται να το κάνουν αυτό, είναι μια μεγάλη αλλαγή διάθεσης. Στο δίσκο είναι τέλειο αλλά όταν το επιταχύναμε παίζοντάς το live… Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα έβλεπες κάτω από τη σκηνή όλους και όλοι κουνούσαν καταφατικά το κεφάλι τους και έλεγαν: “Αυτό είναι τέλειο.“.

Αφού άρχισαν να παρουσιάζουν υλικό από ‘Velociraptor!’ στη καλοκαιρινή περίοδο των festival, οι Kasabian κατεβαίνουν στο δρόμο το Νοέμβριου με τα show να γίνονται sold-out σε Μεγάλη Βρετανία και Ευρώπη. “Το live show τώρα, ειδικά με αυτούς τους ήχους, θα είναι σαν τίποτα άλλο στο κόσμο, θα είναι καταπληκτικό“, λεει ενθουσιασμένος ο Serge. “Οι νέοι ήχοι βγήκαν καλύτεροι από οτιδήποτε άλλο έχουμε κάνει στο παρελθόν όταν κάναμε προεπισκόπηση του νέου υλικού. Νομίζω ότι έχουμε αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ μας. Ο λόγος που μας πάει ο κόσμος είναι επειδή δοκιμάζουμε πράγματα. Νομίζω θα τους απογοητεύαμε εάν δεν το κάναμε και είμαστε σαν θαυμαστές των Kasabian και εμείς οι ίδιοι οπότε σκέφτεσαι για τον εαυτό σου: “Τι θα μου άρεσε να έκανε η μπάντα που είμαι σαν επόμενο βήμα“;

Υπάρχει ένας στίχος στο ‘Days Are Forgotten’ που πάει ‘call me a clich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *