Κάπνισμα τέλος (ξανά)!

Την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος μετά το πρωθυπουργικό μπλόκο στην αναθεώρηση του νόμου.

Τέρμα τα ψέματα. Ό,τι κάπνισαν τους τελευταίους μήνες σε μπαρ, εστιατόρια και καφέ, κάπνισαν. Ο αντικαπνιστικός νόμος, που προβλέπει την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους χωρίς καμία εξαίρεση, θα εφαρμοστεί ως έχει, χωρίς τροποποιήσεις“, δήλωσε ο κ.Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου.

Έτσι, “εκτός από το Λιμενικό, τη Δημοτική Αστυνομία και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, η επιτήρηση του νόμου θα γίνεται κεντρικά από το υπουργείο Υγείας και θα υπάρχουν αναφορές για το ποιος ελέγχει, ποιος δεν ελέγχει, για το ποιος εφαρμόζει και ποιος δεν εφαρμόζει“, είπε ο κ.Λοβέρδος. Τόνισε μάλιστα ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα θα δημοσιοποιούνται στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην εφαρμογή του νόμου, ενώ ζήτησε και τη συνδρομή των συναρμόδιων υπουργείων για την εντατικοποίηση των ελέγχων.

Πηγή: in.gr

Συμφωνείτε με την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους; Πιστεύετε ότι θα εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος αυτήν την φορά;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *