Ήξερες ότι και οι γάτες έχουν τους δικούς τους τρόπους να σου δείξουν την αγάπη τους;

Κι όμως, το κατοικίδιο σου σε αγαπάει πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζεις!

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα σκυλάκια είναι πιο πιστά και εξαρτημένα από το αφεντικό τους σε σύγκριση με τις γάτες. Όσο κι αν φαίνεται ότι η γάτα σου μερικές φορές μπορεί να μη θέλει να έχει καμία σχέση μαζί σου, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που αποδεικνύουν ότι σε λατρεύει!

Αρχικά, αν σε ακολουθεί παντού μέσα στο σπίτι και δεν κρατάς στο χέρι σου κάτι φαγώσιμο, σημαίνει ότι το κάνει επειδή δεν θέλει να σε αποχωριστεί. Μπορεί αυτό να είναι ένα χαρακτηριστικό που έχουν οι σκύλοι αλλά ισχύει και στις γάτες τελικά. Άλλο ένα στοιχείο ότι η γάτα σου σε αγαπά πολύ, είναι όταν έρχεται και «ζυμώνει» με τα πατουσάκια της κάποιο μέρος του σώματός σου πάνω. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με έρευνες, οι ενήλικες γάτες έχουν συνδέσει το «ζύμωμα» με την άνεση της μητρικής αγκαλιάς.
Τεράστιο σημάδι αγάπης από τη γάτα σου προς εσένα είναι και η κίνηση του να γυρίζει ανάσκελα για χάδια. Είναι γνωστό ότι οι γάτες είναι ανασφαλείς και αισθάνονται ευάλωτες όταν κάποιος χαϊδεύει την κοιλιά τους. Έτσι, όταν είναι χαλαρές και σου το επιτρέπουν, σημαίνει ότι σε εμπιστεύονται απόλυτα.
Οι γάτες μπορεί να είναι λίγο ιδιότροπες μερικές φορές, αλλά σίγουρα είναι από τα πιο αξιαγάπητα πλάσματα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *