Featured Category

Δέκα τραγούδια που εμπνεύστηκαν από τον καφέ

Δέκα τραγούδια που εμπνεύστηκαν από τον καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ καθιερώθηκε το 2015 από τον Διεθνή Οργανισμό Καφέ (ICO), που συσπειρώνει τις παραγωγούς και καταναλώτριες χώρες καφέ, κι έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, με σκοπό να προωθηθεί η κατανάλωση καφέ και να τιμηθεί το δημοφιλές αφέψημα, με σειρά εκδηλώσεων.

Ο καφές, που ανακαλύφθηκε το πριν από 1400 χρόνια στην Αιθιοπία, αποτελεί βασικό καθημερινό ρόφημα για δισεκατομμύρια ανθρώπους. Σκέτος, φίλτρου, espresso, freddo ακόμα και frappé είναι μερικές από τις μορφές του, που καταναλώνονται ημερησίως σε μεγάλες ποσότητες.

Το ξέρατε όμως, πως ο καφές. έχει εμπνεύσει και τη μουσική; Από την Ella Fitzgerald και τον Frank Sinatra, έως την Katy Perry και την H.E.R., σας παρουσιάζουμε 10 τραγούδια, τα οποία έχουν ως θέμα τους τον καφέ.

Ο Ed Sheeran το 2008 τραγούδησε το COLD COFFEE, μιλώντας για μία σχέση στα τελειώματά της, χρησιμοποιώντας τον κρύο καφέ για να αντιστοιχήσει την απάθεια μιας κοπέλας προς τη σχέση της.

Το 1963 ο Bob Marley τραγούδησε το ONE CUP OF COFFEE, ένα reggae κομμάτι, που προσομοιάζει τον ζεστό καφέ με τη ζέση της σχέσης και τραγουδάει πως θα ζητήσει κι άλλο καφέ, υπενθύμιση μιας σχέσης, που έπρεπε να αφήσει πίσω του.

Το 2011 ο Jimmy Eat World τραγούδησε το COFFE AND CIGARETTES, το οποίο εξιστορεί την πορεία ενώ νέου στη Δύση που ψάχνει αλλά και φτιάχνει την τύχη του. Σε αυτό το. τραγούδι ο καφές συμβολίζει τη νοσταλγία στα παιδιά χρόνια, όταν δεν χρειαζόταν να προσπαθήσουμε τόσο πολύ για τη ζωή και την καθημερινότητα.

To 2012 o Blackbear κυκλοφορεί το COLD COFFEE, για να αναδείξει τον πόνο και τη θλίψη

Το 1995 οι Red Hot Chilli Peppers τραγουδούν το COFFEE SHOP, χρησιμοποιώντας μια καφετέρια ως το μέρος, που μπορεί να γνωρίσει κάποιον, να ερωτευτεί και γιατί όχι να προχωρήσει και σε σχέση.

“Meet me at the coffee shop; We can dance like Iggy Pop”

Το 2017 ο Daniel Caesan τραγουδάει το BEST PART με την H.E.R., χρησιμοποιώντας τον καφέ ως εκπρόσωπο της ενέργειας, που δίνει ο ένας στον άλλον, μέσα σε μια σχέση.

Το 2019 κυκλοφόρησε το COFFEE από τον Trent, το οποίο αναφέρεται στο έτερό του ήμισυ. Παρομοιάζει τη σχέση του με δόση ενέργειας (όπως αυτή του καφέ)

Το 1961 ο Frank Sinatra τραγουδάει το THE COFFEE SONG, ένα χιουμοριστικό κομμάτι, που παρουσιάζει έναν κόσμο με τεράστια αφθονία σε καφέ, ώστε να μην επιτρέπεται στους ανθρώπους να πιούνε κάτι άλλο.

Για έναν σκληρό χωρισμό τραγούδησε η Katy Perry το 2008 στο A CUP OF COFFEE, χρησιμοποιώντας το ρόφημα για να ξεχάσει τον πόνο του χωρισμού.

Τέλος, μια από τις μεγαλύτερες φωνές της παγκόσμιας μουσικής, η Ella Fitzgerald τραγούδησε το 1960 το BLACK COFFEE, όπου ο καφές χρησιμοποιείται ως ρόφημα – δικαιολογία για να φλερτάρει κανείς.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;

Οι βασικότεροι μύθοι για τον καφέ είναι ότι δεν έχει θερμίδες, δεν είναι εθιστικός, δεν προκαλεί νευρικότητα, δεν προκαλεί κυτταρίτιδα, δεν ξυπνάει και προκαλεί αφυδάτωση.

Από την άλλη η πραγματικότητα είναι πως ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις (για αυτό και θεωρείται ως ουσία ντόπινγκ), είναι από τα καλύτερα αντηλιακά, ενισχύει τη μνήμη και τη συγκέντρωση και αντιοξειδωτικό για το πρόσωπο, αμβλύνοντας τις ρυτίδες και της “σακούλες” των ματιών.

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Featured Category

More in Featured Category

H Madonna ετοιμάζει ταινία για την ζωή της στην μεγάλη οθόνη!

H Madonna ετοιμάζει ταινία για την ζωή της στην μεγάλη οθόνη!

Asteropi ChainaSeptember 17, 2020
Η Jesy Nelson των Little Mix έπαθε κρίση πανικού!

Η Jesy Nelson των Little Mix έπαθε κρίση πανικού!

Asteropi ChainaSeptember 16, 2020
Χωρίζει η Cardi B

Χωρίζει η Cardi B!

Asteropi ChainaSeptember 16, 2020
H Mariah Carey δεν ξεχνά την Breonna Taylor!

H Mariah Carey δεν ξεχνά την Breonna Taylor!

Asteropi ChainaSeptember 15, 2020
«Σταματήστε να με συγκρίνετε με την Lady Gaga!»

Ava Max: «Σταματήστε να με συγκρίνετε με την Lady Gaga!»

Asteropi ChainaSeptember 15, 2020
Taylor Swift έστειλε ένα εκλεκτό δώρο στην νεογέννητη κόρη της Katy Perry

H Taylor Swift έστειλε ένα εκλεκτό δώρο στην νεογέννητη κόρη της Katy Perry

Asteropi ChainaSeptember 14, 2020
Harry Styles επιστρέφει στον κινηματογράφο

O Harry Styles επιστρέφει στον κινηματογράφο!

Asteropi ChainaSeptember 14, 2020
Η Halsey θα πρωταγωνιστήσει για πρώτη φορά σε νέα τηλεοπτική σειρά!

Η Halsey θα πρωταγωνιστήσει για πρώτη φορά σε νέα τηλεοπτική σειρά!

Asteropi ChainaSeptember 12, 2020
Τα κέρινα ομοιώματα των One Direction αφαιρέθηκαν από το μουσείο της Madame Tussauds

Τα κέρινα ομοιώματα των One Direction αφαιρέθηκαν από το μουσείο της Madame Tussauds

Asteropi ChainaSeptember 10, 2020