Είναι τελικά “απάτη” ; Που πάνε τα χρήματα για το ALS; Δείτε τι παραδέχεται ο οργανισμός!

Μία τρομακτική ασθένεια και κάποιοι ευαισθητοποιημένοι celebrities, δημιούργησαν το μεγαλύτερο κύμα μπουγελώματος, σε ένα φιλανθρωπικό παιχνίδι, που κατάφερε να συγκεντρώσει σε λίγες ημέρες πάνω από 100.000.000 δολάρια!  Διάσημοι ανά τον κόσμο, local celebrities, ακόμα και οι γείτονές μας επιστράτευσαν ένα κουβά γεμάτο με πάγο και νερό, προκειμένου να συμμετάσχουν στην φιλανθρωπική αυτή εκστρατεία.

Τι γίνεται όμως με τα λεφτά που εισέπραξε ο ALS Association από το #IceBucketChallenge; Τι θα γίνουν αυτά τα 100 εκατομμύρια που έχουν μαζευτεί; Σύμφωνα με δημοσίευμα του politicalears, πάνω από 73% των δωρεών που μαζεύτηκαν για τις έρευνες για το ALS πάνε σε μισθούς στελεχών του οργανισμού, εξωτερικές δωρεές και όχι μόνο. Κατά συνέπεια, ένα 27% περίπου των δωρεών πάει στον σκοπό για τον οποίο δωρίζει ο κόσμος τα χρήματά του, που δεν είναι άλλος από τις έρευνες για την ασθένεια ALS.

Ο ECFA, ένας οργανισμός ο οποίος λειτουργεί σαν «φιλανθρωπικός φύλακας», χαρακτήρισε το ALS Association «απαράδεκτο οργανισμό» και μη αξιόπιστο για τις δωρεές του κόσμου.

Ακολουθεί φωτογραφία η οποία δείχνει την κατανομή των εσόδων του ALS Association.

als

 

Διαβάστε ακόμα:

Rihanna και Eminem αποδέχονται το Ice Bucket Challenge on stage!

To ξέσπασμα του Stan για το «Ice bucket challenge»!

Και η Jennifer Lopez μπουγελώθηκε για το “Ice bucket”! Δείτε την!

Ο Lebron James με φόντο την ελληνική σημαία γίνεται μούσκεμα για το “Ice bucket”!

Ο Μάρκος Σεφερλής προκαλεί σε icebucket τον Τσακ Νόρις αλλά…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *