Οι stars με τις γυμνές φωτογραφίες μηνύουν τη Google για 100 εκ. δολ.

Η διαρρόη -πριν μερικές εβδομάδες- γυμνών φωτογραφιών από πολύ γνωστές celebrities του Hollywood και όχι μόνο, προκάλεσε πονοκέφαλο στη Google. Δεκάδες χιλιάδες φωτογραφιες, sites, blogs και χρήστες ασχολιόντουσαν με το παράνομο αυτό περιεχόμενο, για το οποίο οι stars μήνυσαν την εταιρία, ζητώντας αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων με το σκεπτικό πως δεν απέσυραν γρήγορα τα γυμνά ενσταντανέ τους, τα οποία έγιναν πρώτο θέμα παντού.

Να σας θυμίσουμε πως ανάμεσα στις stars που είδαν τα XXX ενσταντανέ τους, ξεχωρίζουν οι: Jennifer Lawrence, Kate Upton, Rihanna, Selena Gomez, Cara Delevingne κ.α.

Ο διάσημος δικηγόρος του Hollywood, Martin Singer–έχει αναλάβει να εκπροσωπήσει πολλές από αυτές- έκανε αγωγή στην Google κατηγορώντας την για «ανήθικη συμπεριφορά» και πως οι άνθρωποί της, «απέτυχαν να ενεργήσουν με ταχύτητα και υπευθυνότητα στην αφαίρεση των γυμνών εικόνων, αλλά αντιθέτως και εις γνώσιν τους, διευκόλυναν και διαιώνισαν την παράνομη διάδοσή τους».

Λίγο μετά ήρθε και η απάντηση της διάσημης μηχανής: «Έχουμε αφαιρέσει δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες, μέσα σε ελάχιστες ώρες από την στιγμή που μας ζητήθηκε, και κλείσαμε εκατοντάδες λογαριασμούς. Το Internet χρησιμοποιείται για πολλά καλά πράγματα. Το να εισβάλλει στις ιδιωτικές ζωές των ανθρώπων, δεν είναι ένα από αυτά» και παράλληλα αναφέρει πως «βασίζεται και στους χρήστες του Internet, ώστε να την ενημερώνουν πότε μια εικόνα είναι ακατάλληλη στη μηχανή αναζήτησης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *