Οι πιο παράξενες δουλειές του κόσμου!

Μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, οι άνθρωποι σκαρφίζονται χιλιάδες πράγματα προκειμένου να εξασφαλίσουν έστω ένα μικρό εισόδημα. Κάποιοι άνθρωποι ανά τον κόσμο ωστόσο, έχουν πάει το θέμα «εργασία» ένα βήμα παραπέρα, καθώς εφηύραν δουλειές που δεν θα μας πέρναγε ποτέ από το μυαλό ότι υπήρχαν!

Στο άρθρο που ακολουθεί, δείτε τις πιο απίθανες δουλειές στον κόσμο:

Στην Τεχεράνη οι οδηγοί πληρώνουν πεζούς για να περπατούν κολλητά στο αυτοκίνητό τους στις περιοχές με κάμερες ώστε να μην είναι δυνατό να τους βρει η τροχαία όταν παραβιάζουν τον δακτύλιο! 

1

Στη Βολιβία έχουν ανθρώπους ντυμένους ζέβρες που επιβάλλουν τον ΚΟΚ στους απείθαρχους οδηγούς. Αν κάποιος π.χ. πατήσει τη διάβαση πεζών, οι ζέβρες θα τον περικυκλώσουν και θα ανέβουν στο καπό του μπροστά σε όλο τον κόσμο. 

2

Στο Βιετνάμ τα νερά είναι ορμητικά και τα χωριά απομονωμένα. Τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο την εποχή των πλημμυρών και οι γονείς πληρώνουν ανθρώπους να τα περνούν απέναντι βάζοντάς τα μέσα σε νάιλον αδιάβροχες σακούλες.

3

Στη Τζακάρτα της Ινδονησίας ισχύουν περιορισμοί στην κίνηση των αυτοκινήτων με έναν μόνο επιβαίνοντα. Έτσι, οι οδηγοί προσλαμβάνουν επιβάτες επί πληρωμή ώστε να πληρούν την προϋπόθεση των τριών επιβαινόντων σε κάθε όχημα.

4

Σε κάποιες πόλεις της Κίνας το κυκλοφοριακό είναι ανυπόφορο και έτσι μπορείς να νοικιάσεις έναν μοτοσικλετιστή να σε πάει γρήγορα στη δουλειά σου και έναν δεύτερο άνθρωπο που αναλαμβάνει να σου φέρει το αυτοκίνητο εκεί που όπου πηγαίνεις!

 

5

Στην Πολωνία μπορεί κανείς να πληρώσει κάποιον να σταθεί στην ουρά για λογαριασμό του. ( ή και στην Νέα Υόρκη όταν περιμένουν για το νεο iPhone βέβαια).

6

Στην Ινδία, λόγω κόστους, οι εργαζόμενοι σπάνια τρώνε φαγητό απ’ έξω και έτσι κάθε μεσημέρι η κάθε σύζυγος στέλνει στον άντρα της το δικό της σπιτικό φαγητό χρησιμοποιώντας ειδικούς κούριερ που μεταφέρουν το μαγειρεμένο φαγητό με μηχανάκια, καρότσια, ακόμα και με τρένα. Και το απόγευμα επιστρέφουν τα δοχεία στο κάθε σπίτι!! Μόνο στη Βομβάη παραδίδουν 400.000 γεύματα την ημέρα. 

7

Στην Ινδία οι συγγενείς του νεκρού συχνά προσλαμβάνουν επαγγελματίες μοιρολογίστρες που δουλειά τους είναι να κλαίνε τόσο σπαραχτικά που να παρασύρουν στο κλάμα και τους άλλους παρευρισκόμενους. Όσο μεγαλύτερος ο θρήνος, τόσο καλύτερα πληρώνονται.

10

(πηγή: http://www.fortunegreece.com/)

Εσείς θα κάνατε κάποια από τις παραπάνω δουλειές;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *