Η NASA ανακάλυψε εξωγήινους;

Έκτακτη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε την Τετάρτη η NASA, προκειμένου να αποκαλύψει “αστροβιολογικά ευρήματα που θα επηρεάσουν την έρευνα για την εξωγήινη ζωή“. Η αινιγματική ανακοίνωση της NASA προκάλεσε μεγάλο σάλο στα media, ενώ πολλοί είκαζαν ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή!

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Washington την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου (στις 21:00 ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με άρθρο του in.gr, η ανακοίνωση της NASA αφορά την ανακάλυψη ενός μικροβίου που ενσωματώνει στο DNA του το δηλητηριώδες στοιχείο αρσενικό. “Η ζωή αποτελείται κυρίως από τα στοιχεία άνθρακα, υδρογόνο, άζωτο, οξυγόνο, θείο και φώσφορο” εξηγούν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους. “To GFAJ-1 είναι η πρώτη γνωστή μορφή ζωής που χρησιμοποιεί και αρσενικό εκτός από αυτά τα στοιχεία.”

Αν κάτι εδώ στη Γη μπορεί να κάνει κάτι τόσο αναπάντεχο, τι άλλο μπορεί να κάνει η ζωή που δεν έχουμε δει ακόμα;” διερωτήθηκε ο Paul Davies, ερευνητής του πανεπιστημίου και της NASA.

Εσείς πιστεύετε ότι υπάρχουν εξωγήινοι;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *