Οι 10 καλύτερες σειρές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης!

10. Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη
ΑΝΤ1, 2002-2004

top50-parte1

Σενάριο: Αλέξανδρος Ρήγας, Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Για τις θανατερές ατάκες αλλά και τις συγκινητικές σκηνές. Για το μπρίο της Καλίτση και τα ιταλικά της Σαλιέρι. Για τους καυγάδες της Μπαρτζώκα και της Μπούρνοβα και τις αποδράσεις της Σκαρμούτσου. Για την απολαυστική κακία της Ντάνου και το ντουέτο Χόφμαν-Λίλα. Για την φοβισμένη Κορομηλά και την μπόχαλη Πριοβόλου. Για τους καλοφτιαγμένους χαρακτήρες «εγκληματικών» γυναικών που όμως έκρυβε καθεμιά τη δική της αλήθεια μέσα της. Έστω κι αν οι σεναριογράφοι τις παραμέλησαν αρκετά στον β’ κύκλο για χάρη του κυνηγημένου λαβ στόρι του Παυλάτου και της Μιχαήλ. Ας είναι. Ο πρώτος μας έφτασε και περίσσεψε.
Trivia: Εξαιτίας των βωμολοχιών της σειράς, ο ΑΝΤ1 κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 200.000€ στο ΕΣΡ από τα πρώτα κιόλας επεισόδια.

9. Οι Απαράδεκτοι
Mega, 1991-93

top50-parte2

Σενάριο: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπακωνσταντής, Ανδρέας Ρήγας
Για την υπέροχη, αληθινή Δήμητρα της διπλανής πόρτας. Για την gay σπιρτάδα του Γιάννη. Για τον ντεκοντρακτέ Βλάσση και τον πρώην επαναστάτη του Πολυτεχνείου Σπύρο. Για το Αστροπελέκι που φοράει γκαμηλοτόμαρα και τον Χαλακατεβάκη που ‘χει τον ανθρωποδιώχτη. Για τις ατακάρες, τα αστεία που «λάμπουν» χωρίς πολλά σκηνικά, για τους αυτοσχεδιασμούς και το δέσιμο της παρέας, για τους ήρωες που κράτησαν τα ονόματα των ηθοποιών – άλλη μια ένδειξη ότι το χιούμορ πήγαζε από τη δύναμη του χαβαλέ μεταξύ τους.
Trivia: Ο Βλάσσης Μπονάτσος έφτανε πάντα πολλές ώρες αργοπορημένος στα γυρίσματα και έβαζε την μητέρα του να τον καλύπτει.

8. Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή;
Mega, 2000

top50-parte3

Σενάριο: Αλέξανδρος Ρήγας, Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Γιατί πρόλαβε μέσα σε 6 και κάτι ψιλά επεισόδια να χωρέσει ατάκες που άλλα σίριαλ χρειάζονται δύο σεζόν και βάλε. Αλλά όχι μόνο τις ατάκες: Τις ερμηνείες, τον φεμινισμό, την επούλωση πληγών, την χαμένη αθωότητα, την ενδοοικογενειακή βία και το (για πρώτη φορά τόσο μέσα στα μούτρα της) σάπιο πρόσωπο της Εκκλησίας.
Trivia: Ο αρχικός τίτλος της σειράς ήταν «Τιμής Ένεκεν» και, σύμφωνα με τον τύπο της εποχής, θα τέλειωνε με τον φόνο του Μαντά, την δίκη των τεσσάρων γυναικών και την αθώωσή τους.

7. Κωνσταντίνου και Ελένης
ANT1, 1998-2000

top50-parte4

Σενάριο: Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά
Σκηνοθεσία: Κώστας Λυχναράς
Για τα λογοπαίγνια της Κατακουζήνας και την εξαρχειοσύνη της Βλαχάρας. Για τις ερμηνείες της γκαρσόνας βου και τους τηλεφωνητές του Μάνθου κάθε φορά που έλειπε στο Περού για περούκες. Για τις τσιρίδες της Ματίνας και τον Νικόλα που ακόμα πιθανότατα δεν έχει ξεχρεώσει τις δόσεις της Χάρλεϊ. Για τα επικά γκεστ, τις κάφρικες ατάκες και το χιούμορ που, παρ’ ότι δεν διεκδικεί βραβεία ιντελεκτουέλ ποιότητας, είναι απόδειξη ότι όταν οι δημιουργοί ξέρουν να σπάνε πλάκα, το αποτέλεσμα μπορεί να μας κρατήσει καλή καθημερινή παρέα επί 15 συναπτά έτη.
Trivia: Η ίδια ιδέα, αυτή της παράταιρης συγκατοίκησης δύο ανθρώπων διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας λόγω μιας διαθήκης, είχε γίνει σειρά προ πολλού διά χειρός Άννας Χατζησοφιά, στην ΕΡΤ, με τίτλο «Εξ Αδιαιρέτου».

6.Σαββατογεννημένες

Mega, 2003-04

top50-parte5

Σενάριο: Γιώργος Καπουτζίδης
Σκηνοθεσία: Αντώνης Αγγελόπουλος, Πηνελόπη Κροντηροπούλου
Για την Μπία και το κράνος της. Την Τάμι που εκλόχτηκε. Το εμπορικό δαιμόνιο της σενιόρι Σούλας (σενιάΡΑ Σούλα) και τον καφέ-μπερίκοκο του Χοσέ. Για την Τόγκα και την μόγκα. Τις εκθέσεις της Υφαντή και τα SMS της Πατίλα. Τον υπέροχο Σάββα του Μπουλά και τα περίφημα επτάμιση εκατομαμμύρια του Γιόκερ. Γιατί η πρώτη μας γνωριμία με τον Γιώργο Καπουτζίδη είναι και αυτή που μας έδεσε συναισθηματικά με το χιούμορ και την ευφυή γραφή του.
Trivia: Πριν τις Σαββατογεννημένες, ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε στείλει στο Mega σενάριο για άλλη σειρά, που έγραφε μαζί με φίλο του, αλλά το κανάλι την απέρριψε σαν πολύ ακριβή.

Συνέχισε στην επόμενη σελίδα. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *