H hip hop συνύπαρξη της χρονιάς στο Rockwave Festival

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου στο νέο διαμορφωμένο χώρο του Terra Stage του Rockwave FESTIVAL 2014
στο TerraVibe Park θα συμβεί η hip hop συνύπαρξη της χρονιάς καθώς στη σκηνή του θα ανέβουν οι Active Member, Nικήτας Κλιντ, Moriginal & Fleck, Rodney P. & DJ Skitz, Razastarr, Βαβυλώνα, Ταφ Λάθος, Noova Groova, Groond Zero, Στιχοπλοκές και Normatraxx!

ACTIVE MEMBER

Οι Active Member μόλις ολοκλήρωσαν τον 18ο δίσκο τους, με τίτλο «Cosmos Alivas» και με αφορμή αυτόν,
ο B.D.Foxmoor και η Sadahzinia σκάβουν στην κυριολεξία έναν καινούριο δρόμο για να πορευτούν στη δεύτερη εποχή του γκρουπ. Από το 1992 έως σήμερα, με τη δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις τους,
αλλά και με πιο αυθόρμητες κινήσεις, δίνουν το στίγμα τους και δρουν καταλυτικά για τα κοινωνικοπολιτικά
ζητήματα που νιώθουν να εξελίσσονται γύρω τους. Σε μια εποχή, που όχι μόνο ο πολιτικός, αλλά και γενικά ο λόγος, δεν βρίσκει εύκολα χώρο, οι Active Member τραβούν την πορεία τους και τηρούν τις αρχές τους
και την έννοια του Low Bap, που είναι να στηρίζει κανείς το λόγο του με τη ζωή του και το αντίστροφο.

ΝIKHTAΣ ΚΛΙΝΤ, MORIGINAL & FLECK

Ο Νικήτας γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Ξεκίνησε τη μουσική από την παρέα των Active Member το 1993.
Ζωγραφίζει, γράφει στίχους, είναι DJ και ηγείται ενός μοναδικού soundsystem (τα moriginal parties περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο). Του αρέσει να αναμιγνύει κουλτούρες και ήχους. Παίζει με τη μπάντα του τις Ρόδες United. Μαζί του ο Fleck – μουσικός παραγωγός και DJ – μόνιμος συνοδοιπόρος στα moriginal parties.

RODNEY P. & DJ SKITZ

Τον έχουν αποκαλέσει «νονό της Βρετανικής hip-hop σκηνής». Ο λόγος για τον Rodney P ο οποίος έχει επηρεάσει πάμπολλους παραγωγούς στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς ήταν ο πρώτος που ράπαρε με την αυθεντική Λονδρέζικη προφορά. Από τις σπουδαίες μέρες των London Posse μέχρι και σήμερα ο Rodney P αποτελεί ηγετική μορφή στο βρετανικό hip hop κίνημα εξελίσσοντας τον ήχο του, μπολιάζοντας τον με reggae στοιχεία.
Μαζί του ο DJ Skitz με τον οποίο έχουν κοινή πορεία από το 2002 όταν και το BBC υποκλίθηκε στο ταλέντο
του ανερχόμενου τότε DJ ανακηρύσσοντας τον σαν τον hip hop star της γενιάς του. Έκτοτε ο Skitz έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες συλλογές συνθέτοντας ένα μοναδικό δίδυμο επι σκηνής μαζί με το μουσικό του μέντορα Rodney P.

RAZASTARR

Οι Razastarr, ο Οδυσσέας κι ο Νικόλας, είναι ένα σχήμα από το μακρινό 1993 με δισκογραφία και τραγούδια
που χαίρουν το σεβασμό όλης της hip hop κοινότητας. Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί με full band σχήμα ενώ τώρα πια, άνοιξη του 2014, κάνουν ένα δραστήριο comeback, με νέο album που θα κυκλοφορήσει μέσα στο χρόνο. Έχουν καθορίσει τον ήχο τους και την αισθητική τους προ πολλού και κάθε φορά εξελίσσονται μέσα απʼ τους στίχους και τα beat που φτιάχνουν και ραπάρουν.

ΒABYΛΩΝΑ

Βέβηλος, Παράφρων, Θηρίο, Φάντασμα, Μέθυσος, Πρίγκηπας, Κύρος (και Πυροβάτης R.I.P.) το hip hop μπουλούκι του 1997 ξαναβρίσκεται επί σκηνής σε μια συνάντηση κορυφής, του ύψους και του βάθους, επιβεβαιώνοντας τον «μύθο» γύρω απ’ το όνομά τους και γιατί ακόμα θυμόμαστε τα λόγια από την «Πολισμανία» τους και όχι μόνο. Η Βαβυλώνα ήταν ένα μοναδικό γκρουπ για την εγχώρια μουσική σκηνή, γέννημα θρέμμα του lowbap, ενώ είναι μια μοναδική εμπειρία να τους βλέπεις επί σκηνής να ζουν τους ρόλους τους και να διηγούνται ιστορίες απόλυτης παράνοιας και ζωηρής πραγματικότητας. Μην τους χάσετε απ’ τα μάτια σας.

TAΦ ΛΑΘΟΣ

Ο Ταφ Λάθος (Κυριακού Παναγιώτης) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24 Φεβρουαρίου του 1987, και είναι MC, beatmaker, παραγωγός και μηχανικός ήχου. Από τις πιο δραστήριες μορφές της σκηνής είναι γνωστός για τα εκρηκτικά του live!

NOOVA GROOVA

Γεια χαρά.Από την 1η Φλεβάρη και μετά ξαναζούμε τ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *