Γιώργος Θεοφάνους: «Οι γονείς μου ταλαιπωρήθηκαν, πήγαν φυλακή και έφαγαν ξύλο»

Ο Γιώργος Θεοφάνους, λίγο πριν από την πρεμιέρα του «Music School» έκανε την αυτοκριτική του και τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση τα προηγούμενα χρόνια και μιλάει με ειλικρίνεια για άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Εάν ένα κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ του ζητούσε να γράψει τον ύμνο του θα το έκανε; «Μου έχει ζητηθεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, όπως μου έχει προταθεί να συμπεριληφθώ σε ψηφοδέλτια. Το αρνήθηκα, δεν κάνω εγώ για τέτοια πράγματα. Δεν μπορώ την κοινωνική αηδία κι ας είμαι βαθιά πολιτικοποιημένος. Μην ξεχνάμε ότι έχω γεννηθεί σε ένα μέρος που έχει υποφέρει από την αγγλοκρατία, από διχοτομήσεις και πολέμους. Οι γονείς μου ταλαιπωρήθηκαν, πήγαν φυλακή και έφαγαν ξύλο. Έχω στο πετσί μου κατεγεγραμμένα πολλά πράγματα. Δεν θα άντεχα τη σχέση με κάποιο κόμμα ούτε για δυο ώρες», δήλωσε στο Πρώτο Θέμα.

Τα ΜΜΕ πολλές φορές τον έχουν παρουσιάσει ως έναν άνθρωπο οξύθυμο, καβαλημένο που δεν μασάει τα λόγια του. Ισχύει; «Η τηλεόραση έχει την τάση να μεγεθύνει τα πράγματα. Το “αμικρό” το κάνει “Ακεφαλαίο”. Αλλά σαφώς έχω δώσει κι εγώ τροφή, καθώς πολλές φορές ο τρόπος που εκφραζόμουν ήταν έντονος και σε κάποιες περιπτώσεις υπερβολικός. Υπήρχε μια δόση εγωισμού, ξερολισμού και ίσως καβαλήματος. Όμως, με το πέρασμα των χρόνων εξελίσσεται εσωτερικά, οι γωνίες αμβλύνονται και τότε καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να προβάλλεις την άποψή σου. Έχω προσπαθήσει να κάνω την αυτοκριτική μου και να γίνω πιο καλός άνθρωπος. Δεν ήθελα τα παιδιά μου να πατούν το όνομά μου στο Youtubeκαι να βλέπουν ακραίες συμπεριφορές γιατί τότε θα ένιωθα διπλά ένοχος. Άλλωστε, αυτή την εποχή που γράφω τη μουσική για τη θεατρική παράσταση “Ηρακλής” στην οποία πρωταγωνιστεί ο Σάκης Ρουβάς, είδα την άλλη όψη των πραγμάτων. Είδα νεαρούς καλλιτέχνες να ξημεροβραδιάζονται στο σανίδι κάνοντας πρόβες και να εξελίσσουν τον εαυτό τους μελετώντας βιβλία».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *