Η Gigi Hadid στα δικαστήρια επειδή πόσταρε φωτογραφία της τραβηγμένη από paparazzi

Gigi Hadid μήνυση paparazzi

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι παροιμιώδης και η υπόθεση!

Ο φωτογράφος / paparazzi, Robert O’Neil, κατέθεσε μήνυση στην Gigi Hadid για την ανάρτηση στο Instagram μιας φωτογραφίας της, με τον πρώην φίλο της, Zayn Malik. Το διάσημο μοντέλο έσβησε τη φωτογραφία από το Instagram. αλλά αναρωτιέται πως γίνεται ο φωτογράφος να έχει δικαίωμα σε υλικό που απεικονίζει την ίδια σε στιγμή της προσωπικής της ζωής και να της ζητά τα πνευματικά δικαιώματα για κάτι τέτοιο.

Η μήνυση λέει πως η Gigi Hadid “ανέβασε” χωρίς έγκριση στο λογαριασμό της στο Instagram, φωτογραφία για την οποία δεν έχει τα πνευματικά δικαιώματα και ανήκει σε επαγγελματία φωτογράφο της Νέας Υόρκης.

Για να αποσύρει τη μήνυση, ο φωτογράφος Robert O’Neil ζητά από το μοντέλο να παραδεχτεί, ότι παραβίασε τα πνευματικά του δικαιώματα, ποστάροντας τη φωτογραφία που τράβηξε αυτός, στο Instagram, χωρίς την άδειά του.

O φωτογράφος απαιτεί να αποζημιωθεί για την παράνομη (κατ’ αυτόν) χρήση της φωτογραφίας, είτε με την απόδοση κερδών από τη χρήση και τα πιθανά κέρδη που είχε το μοντέλο, χρησιμοποιώντας την φωτογραφία, είτε να του αποδοθεί ζημιά για τα πνευματικά του δικαιώματα,, την οποία προσδιορίζει έως και 150.000 Δολάρια.

Η Gigi Hadid ανάρτησε μια νέα δημοσίευση στο Instagram, λέγοντας:

“Προς τους paparazzi, καταλαβαίνω ότι πρόκειται για τη δουλειά σας και σέβομαι ότι αυτό είναι μέρος και της δικής μου δουλειάς. Αλλά υπάρχει ένα όριο. Είμαστε άνθρωποι και μερικές φορές θέλει πολύ κουράγιο να συνεργαστούμε μαζί σας εξαιτίας των αρνητικών συνεπειών μιας τέτοιας εμπειρίας”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *