«ΓΙΑΖΙΝΤΙ»: Η ταινία μικρού μήκους του Έκτορα Σακαλόγλου που θα σε καθηλώσει!

ΓΙΑΖΙΝΤΙ

Έχει προκριθεί στον τελικό του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας!

 

“Ο Σαμάν έφτασε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας πολέμου. Ανήκει στην εξαφανισμένη φυλή Γιαζίντι του Βόρειου Ιράκ. Στην Ελλάδα επιβιώνει κάνοντας το μοναδικό πράγμα που γνωρίζει, παλεύοντας. Παρακολουθούμε την τελευταία μέρα του στις πολύ χαμηλές στημένες κατηγορίες πυγμαχίας πριν συνεχίσει το ταξίδι του για την κεντρική Ευρώπη. Το ταξίδι του δε θα κυλήσει όπως το περιμένει γνωρίζοντας νέους χαρακτήρες και φανερώνοντας πτυχές του σκοτεινού παρελθόντος του.”

ΓΙΑΖΙΝΤΙ

Ο Έκτωρ Σακαλόγλου αν και μόνο 21 ετών, αποτελεί τον νεότερο βραβευμένο σκηνοθέτη της χώρας και το όνομα του είναι ήδη γνωστό στους επαγγελματίες του χώρου. Αυτή αποτελεί την πτυχιακή του ταινία. Όπως δήλωσε ο ίδιος στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mad TV ”αυτή η 20λεπτη ταινία αποτελεί δουλειά 6 μηνών”.

Ο ίδιος επισημαίνει στην συνέντευξη του στο Alma Radio ότι ”η ταινία αποτελεί ένα ανορθόδοξο δραματικό οδοιπορικό. Όταν έδειξα την ταινία στην τάξη για πρώτη φορά την βάπτισαν ως ποιητικό ρεαλισμό. Μου αρέσει όπως ακούγεται. Η παλ γκρι απόχρωση των Βαλκανίων ήταν ο στόχος μου. Ωστόσο τώρα που το σκέφτομαι δεν είμαι σίγουρος αν ο Σαμάν έχει κάποιο ηθικό δίλημμα ή ακόμα και αν είναι ένας ήρωας που μπορείς να ταυτιστείς μαζί του. Η ταινία αποτελεί απλώς μία κινηματογράφηση του ταξιδιού του, θέλω όλοι να νιώσουν τον κρύο αέρα των βουνών και την μυρωδιά του σάπιου κρέατος.

Η ταινία έχει προκριθεί στον τελικό του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που αποτελεί το μεγαλύτερο στην χώρα και ένα από τα λίγα σε άμεση σύνδεση με τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου.

Δες το trailer εδώ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *