Γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε το iPhone όλο το βράδυ και άλλα 10 λάθη που κάνετε με το κινητό σας

 

5. Το φορτίζετε στο 100% ή αφήνετε την μπαταρία να φτάσει στο 0%

Οι μπαταρίες lithium-ion που χρησιμοποιούνται στα iPhone, λειτουργούν καλύτερα όταν είναι φορτισμένες ανάμεσα στο 50% με 80%, υποστηρίζει ο Shane Broesky, ιδρυτής της Farbe Technik, μιας εταιρείας που κατασκευάζει φορτιστές και αξεσουάρ για κινητά. Από την άλλη, αν φορτίζετε το κινητό σας μέχρι να γεμίσει τελείως η μπαταρία, μπορεί να οδηγήσει την μπαταρία σας σε μια «κατάσταση βαθιάς εκφόρτισης», που κάνει τα ιόντα ανίκανα να φορτίσουν, τονίζει η Apple. Προσθέτει, επίσης, πως φορτίζοντας την μπαταρία για μικρά χρονικά διαστήματα, τόσο ώστε απλά να διατηρείται σε νορμάλ επίπεδα (50%-80%), δίνουμε αρκετή ενέργεια στα ιόντα ώστε να δουλεύουν συνεχόμενα και να προστατεύουν τη ζωή της μπαταρίας. Κοινώς, σκεφτείτε τη φόρτιση του κινητού σας όπως τη διατροφή σας. Όχι ένα τεράστιο γεύμα το βράδυ, αλλά πολλά μικρά μέσα στην ημέρα.

maxresdefault

6. Χρησιμοποιείτε φορτιστή που δεν ανήκει στην Apple

Μπορεί οι τιμές των προϊόντων της Apple να είναι ακριβές, αξίζει όμως να επενδύσετε σε αυτά. Χρησιμοποιώντας φορτιστές που ανήκουν σε άλλες εταιρείες μπορεί να προκαλέσετε βλάβη στο κινητό, ενώ οι φορτιστές-μαϊμού έχουν κατηγορηθεί για πρόκληση φωτιάς και εκρήξεων.

 

Οι 18 χειρότερες θήκες κινητών! Όχι αλήθεια, είναι ότι χειρότερο έχετε δει

 

7. Δεν το καθαρίζετε

Το iPhone σας είναι αηδιαστικό. Όχι, αλήθεια, είναι πολύ, πολύ αηδιαστικό. Τα στεφάνια των λεκανών στις τουαλέτες και το πιατάκι του σκύλου ή της γάτας σας περιέχουν λιγότερα μικρόβια από το iPhone σας. Η Apple συνιστά να χρησιμοποιείτε ένα απαλό πανάκι χωρίς χνούδι για να καθαρίζετε τη συσκευή σας. Υπάρχουν επίσης προϊόντα που ισχυρίζονται πως χρησιμοποιούν υπεριώδη φωτισμό για να αποστειρώνουν το τηλέφωνό σας. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε ποτέ να καθαρίζετε τη θύρα φόρτισης του κινητού σας! Υπολείμματα από τις τσέπες και τις τσάντες σας μπορεί να κολλήσουν εκεί μέσα και να συνωστισθούν με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζετε προβλήματα στη φόρτιση του κινητού σας. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα, μια μικρή βελόνα ή ακόμα και το κούμπωμα των σκουλαρικιών σας για να καθαρίσετε όλες αυτές τις αηδίες που μαζεύονται εκεί.

317_cover_0

8. Περπατάτε αφηρημένοι στο δρόμο ενώ το κρατάτε στο χέρι

Είτε το έχετε παρατηρήσει είτε όχι, τα iPhone έχουν μεγάλη ζήτηση στη μαύρη αγορά και αποτελούν τον Νο1 στόχο των κλεφτών. Οπότε είναι αρκετά επικίνδυνο να περπατάτε στην πόλη αφηρημένοι ενώ το κρατάτε, χαλαρά, στο χέρι, καθώς γίνεστε εύκολος στόχος. Επίσης, μην το αφήνετε ποτέ πάνω στη μπάρα ή το τραπέζι του μαγαζιού που κάθεστε. Ένα βλέμμα προς την αντίθετη κατεύθυνση δίνει αρκετό χρόνο στον επιτήδειο κλέφτη για να κάνει τη δουλειά του.

 

δείτε τα υπόλοιπα στην επόμενη σελίδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *