Γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε το iPhone όλο το βράδυ και άλλα 10 λάθη που κάνετε με το κινητό σας

Αν μας μοιάζετε έστω και λίγο, το smartphone σας είναι το μονάκριβο μωρό σας. Δυστυχώς, όμως, μάλλον δεν το μεταχειρίζεστε όπως του αξίζει.


 

 

 

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που ίσως δεν κάνετε σωστά:

 

1. Δεν το απενεργοποιείτε ποτέ

Είναι πραγματικά σημαντικό να απενεργοποιείτε εντελώς το κινητό σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αλλιώς η μπαταρία του θα πεθάνει γρηγορότερα από το κανονικό. Αφήνοντάς το ανοιχτό και αχρησιμοποίητο, εξαντλείτε την μπαταρία, τονίζουν οι ειδικοί. Αν χρησιμοποιείτε το κινητό σας ως ξυπνητήρι, όπως κι εμείς, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα φτηνό (και όμορφο, γιατί όχι;) ξυπνητήρι ή να κλείνετε το κινητό σας κάποια άλλη στιγμή μέσα στην ημέρα.

2. Αφήνετε το WiFi και το Bluetooth ανοιχτό όλη την ώρα

Όταν οι λειτουργίες του WiFi και του Bluetooth είναι ανοιχτές στο iPhone αλλά δεν χρησιμοποιούνται, απλά σπαταλούν την μπαταρία του. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν έχετε ανάγκη κανένα από τα δύο στην καθημερινότητά σας, σίγουρα τουλάχιστον όχι όλη την ημέρα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα κρατάτε και τα δύο απενεργοποιημένα και να τα ανοίγετε μόνο όταν τα χρειάζεστε.

cell phones

3. Το χρησιμοποιείτε σε εξωτερικό περιβάλλον υπό ακραίες καιρικές συνθήκες

Το iPhone σας δεν είναι σχεδιασμένο να αντέχει υπερβολικά ζεστές ή υπερβολικά κρύες θερμοκρασίες. Για αυτό και δεν είναι ό,τι καλύτερο να το χρησιμοποιείτε σε ανοιχτό χώρο όταν η θερμοκρασία είναι υπό το 0 ή άνω των 35 βαθμών Κελσίου, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εξαντλήσετε την μπαταρία ή το κινητό να κλείσει από μόνο του. Αν πρέπει να βρίσκεστε έξω με τέτοιο καιρό, τότε καλύτερα να έχετε το iPhone σας κλειστό ή τουλάχιστον μέσα στην τσέπη σας.

4. Το αφήνετε να φορτίζει όλο το βράδυ

Μπορεί να είναι βολικό να αφήνετε το κινητό να φορτίζει όλο το βράδυ, υπάρχουν όμως αρκετοί που υποστηρίζουν πως αυτό δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Οι απόψεις πάνω στο θέμα είναι πολλές, η πλειοψηφία όμως υποστηρίζει πως αν το iPhone ολοκληρώσει την φόρτιση και εξακολουθεί να μένει συνδεδεμένο στην πρίζα, μπορεί να προκληθεί βλάβη στην μπαταρία και, με τον καιρό, να εξαντλείτε πιο γρήγορα. «Η μπαταρία σας θα αποδίδει καλύτερα αν βγάζετε το κινητό από την πρίζα πριν ολοκληρώσει το 100% της φόρτισης», έγραψε το Gizmodo πέρυσι. Προσπαθήστε να το φορτίζετε μέσα στην ημέρα ώστε να το βγάζετε από τη πρίζα μόλις έχει φορτίσει.

 

δείτε τα υπόλοιπα στην επόμενη σελίδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *