Φώτης Σεργουλόπουλος: «Έχω σκεφθεί τα πάντα, όταν ο γιος μου ρωτήσει για τη μητέρα του»

Φώτης Σεργουλόπουλος έβαλε στη θέση της follower-hater

Άλλαξαν πάρα πολλά από την τελευταία φορά που είχα πάει στο σπίτι του Φώτη Σεργουλόπουλου. Τότε ήταν εργένης, ακούγαμε μουσική στο laptop και πίναμε τζιν-τόνικ. Τώρα είναι πατέρας και αρκούμαστε σε πράσινο τσάι. Στην είσοδο του σπιτιού δεσπόζει το καροτσάκι του μικρού Γιώργου, ενώ στην τηλεόραση παίζουν παιδικά κινούμενα σχέδια, που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του Σεργουλόπουλου Jr. «Του αρέσουν πολύ, τον χαλαρώνουν» εξηγεί ο Φώτης, ο οποίος παραδέχεται πως εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχε την επιθυμία να αποκτήσει ένα παιδί. «Ήταν ένας στόχος εδώ και χρόνια. Ανέκαθεν αγαπούσα τα παιδιά. Τα λάτρευα. Με τα ανίψια μου είχα πάντα πολύ καλές σχέσεις. Περίπου στα 35, άρχισε να μου αρέσει η ιδέα ενός παιδιού. Ήταν κάτι που συζητούσαμε και με τη Μαρία (σ.σ. Μπακοδήμου). Η γνώμη της έχει βαρύτητα και πάντα τη λαμβάνω υπόψη μου. Η απόκτηση ενός παιδιού ήταν μια πολύ ώριμη και συνειδητοποιημένη σκέψη. Δεν είχα καμία αμφιβολία».

Τόσο η μητέρα του Φώτη, όσο και ο πατέρας του, ανέκαθεν στήριζαν τις επιλογές του και τον ενθάρρυναν να προχωρήσει. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η ευτυχία της οικογένειας και τίποτε άλλο. Έτσι, εδώ και δέκα μήνες, η οικογένεια του Φώτη μεγάλωσε. Μάλιστα το νέο της μέλος έχει πάρει πολλά από τα χαρακτηριστικά του δημοφιλούς μπαμπά του. Ο Γιώργος είναι παιχνιδιάρης, με αφράτα μαγουλάκια και ζωηρά μάτια. «Μοιάζει πολύ και στον μπαμπά μου» λέει με συγκίνηση, ενώ παράλληλα εξηγεί γιατί άφησε να περάσει ο καιρός και έγινε τελικά μπαμπάς στα 50 του χρόνια. «Έκανα το παιδί τώρα, γιατί οι συγκυρίες ήρθαν έτσι. Βρέθηκε ένας άνθρωπος με τον οποίο είχα σχέση και μπόρεσα να αποκτήσω ένα παιδί. Όλα παίζουν ένα ρόλο». Ωστόσο, ο ίδιος δεν θέλει να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά τη μητέρα του παιδιού, αλλά και τη σχέση που έχει εκείνη με το μικρό Γιώργο. «Αυτά δεν τα συζητάω καθόλου δημοσίως. Δεν υπάρχει κανένας λόγος» ξεκαθαρίζει.

«Δεν αφορά κανέναν η ζωή μου για να την κάνω ανάγνωσμα»

Πολυάσχολος και πολυτάλαντος, πλέον ο Φώτης έχει νέες προτεραιότητες. Το γιο του, που του έδωσε νέο ρόλο στη ζωή. «Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια προτεραιότητα και έχει αλλάξει ο ρόλος μου στη ζωή. Έγινα μπαμπάς. Αυτός ο ρόλος μαθαίνεται σιγά σιγά. Μέχρι τώρα ήμουν γιος και, αν θες, πολλές φορές συμπεριφερόμουν και σαν γιος. Τώρα δεν έχω τα περιθώρια να συμπεριφερθώ ως γιος. Ο κόσμος, πλέον, με βλέπει διαφορετικά. Δεν με αντιμετωπίζει ως εργένη, αλλά ως πατέρα». Παρότι ο Φώτης μεγαλώνει το παιδί μόνος του, χωρίς τη σύμπραξη της μητέρας, είναι ξεκάθαρος. «Έχω μια μεγάλη οικογένεια, που αποτελείται από πολλούς ανθρώπους, με τους οποίους είμαι στενά δεμένος. Υπάρχουν παιδιά, τα οποία μεγαλώνουν μόνο με τον ένα γονιό και μεγαλώνουν πάρα πολύ καλά, διότι παίρνουν αξίες. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι περισσότερο να πω πάνω σε αυτό. Ο Γιώργος μεγαλώνει μέσα σε μια αρμονική οικογένεια». Κάποια στιγμή, όμως, θα μεγαλώσει και ίσως ρωτήσει για τη μητέρα του. «Έχω σκεφτεί τα πάντα. Δεν θα μπω, όμως, σε λεπτομέρειες. Δεν θα διηγηθώ σε κανέναν το πώς θα διαχειριστώ τη ζωή μου και το παιδί μου. Δεν αφορά κανέναν η ζωή μου, για να την κάνω ανάγνωσμα» ξεκαθαρίζει.

fotis sergoulopoulos

Η βάφτιση του Γιώργου έγινε πριν από είκοσι μέρες σε στενό οικογενειακό κύκλο. Πέρα από κάποιες φωτογραφίες που ανέβασε η Κατερίνα Καραβάτου στο Instagram, κανείς δεν το έμαθε και ο Φώτης κατάφερε να κρατήσει αυτό το σημαντικό γεγονός μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Δεν ήθελα να γίνει θέαμα και κοσμικό γεγονός που θα βγει στα περιοδικά. Το μυστήριο έγινε σε στενό κύκλο φίλων και συγγενών στην Αγία Τριάδα, στην Εκάλη, και μετά πήγαμε όλοι μαζί στο Shamone και κάναμε ένα πάρτι προς τιμήν του Γιώργου. Νονές του μικρού ήταν η Μαρία Μπακοδήμου και η Νικόλ Ράφα, που είναι φίλη μου εδώ και χρόνια». Όσον αφορά τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, που δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Σεργουλόπουλο, το απόλαυσε όσο τίποτα άλλο. «Ήταν πολύ ήσυχος, κοινωνικός και κοιτούσε όλο τον κόσμο. Ουσιαστικά, ήταν η πρώτη του κοινωνική εκδήλωση. Ήρθαν όλοι για εκείνον».

Ο Φώτης είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο της τηλεόρασης. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει νιώσει ποτέ την πίεση των ανθρώπων και συνάμα την ανάγκη τους να διεισδύσουν στην προσωπική του ζωή. «Όταν από μόνος σου βάζεις κάποια όρια, ο άλλος καταλαβαίνει. Δεν έχω δεχτεί ποτέ τέτοιου είδους πίεση. Ίσα ίσα, ο κόσμος είναι πολύ χαρούμενος και όταν με βλέπει, έρχεται να μου ευχηθεί για το παιδί. Κακά τα ψέματα, ένα τηλεοπτικό πρόσωπο διατηρεί μια σχέση με το κοινό του. Δεν μπορεί ούτε να το απαξιώνει, ούτε να αδιαφορεί».
Στη βάφτιση, εκτός από την οικογένεια και τους φίλους από την Αθήνα, παρευρέθηκαν συγγενείς που ζουν στη Γαλλία. «Ήρθαν δύο θείοι και τρία ξαδέλφια από τη Γαλλία. Χάρηκα πολύ, γιατί είναι συγγενείς που αγαπώ. Ως παιδάκι, έχω περάσει πολλές διακοπές μου στο Παρίσι». Κάπως έτσι, αποφάσισε πριν μερικά χρόνια να αγοράσει ένα διαμέρισμα εκεί, καθώς θεωρεί την πόλη του φωτός δεύτερο σπίτι του. «Φέτος το καλοκαίρι κάναμε με τον Γιώργο τις πρώτες μας διακοπές στο Παρίσι» λέει, ενώ ο τρισχαριτωμένος μικρός βρίσκεται στην αγκαλιά του και με τα μικροσκοπικά του δαχτυλάκια τον χαϊδεύει στο πρόσωπο. Είναι η ώρα για το γάλα του και πάμε όλοι μαζί στην κουζίνα. Ο Γιώργος έχει έρθει στην αγκαλιά μου, ενώ ο Φώτης ετοιμάζει το μπιμπερό, το οποίο στη συνέχεια ο μικρούλης τιμά δεόντως, παρακολουθώντας τα αγαπημένα του παιδικά στην τηλεόραση, λίγο πριν αποκοιμηθεί στην αγκαλιά του μπαμπά του, που τον κοιτάζει στοργικά.

Πηγή: Peoplegreece.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *