Ενδιαφέρον! Τι μουσική ακούει το κάθε ζώδιο

 

 

Αιγόκερως

 

Στον Αιγόκερω αρέσει πολύ η Chicago τζαζ, η οποία αναφέρεται στα κακώς κείμενα της κοινωνίας. Του αρέσει επίσης πολύ το μουσικό στυλ του Tom Waits και του Nick Cave, γιατί αγαπούν τραγούδια που αφηγούνται ιστορίες. Συναρπάζονται από τραγουδίστριες με εξαιρετικές φωνές, όπως η Kate Bush και Diamanda Galas, αλλά και λυρικές τραγουδίστριες. Τους αρέσει πολύ να ακούν μουσική ενώ οδηγούν και συνήθως προτιμούν τους δοκιμασμένους στα χιλιόμετρα Eurythmics, Talking Heads και Bryan Ferry.

 

 

Υδροχόος

 

Αγαπημένη του υδροχόου είναι η fusion τζαζ η οποία συνδυάζει ηλεκτρονικά και φυσικά όργανα για να μεταδώσει ένα μοναδικό και ταυτόχρονα σύγχρονο ήχο. Από τους κλασικούς, ο υδροχόος προτιμά τους συνθέτες του 20ου αιώνα και κυρίως τους Ραβέλ, Σατί και Ντεμπυσσσύ. Του αρέσουν επίσης οι Kraftwerk, οι Electric Light Orchestra και οι Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. Για την ακρίβεια οποιοδήποτε άλμπουμ  του David Bowie είναι ιδανικό δώρο για έναν υδροχόο, αφού τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή τους.

 

 

Ιχθείς

 

Στο ψάρι αρέσουν οι περίπλοκες μελωδίες. Από τους κλασικούς προτιμούν τα έργα της μπαρόκ περιόδου και πιο συγκεκριμένα συνθέτες όπως ο Χένρι Πέρσελ, ο Ζαν Μπατίστ Λουλί και ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Τους αρέσει επίσης η μεσαιωνική μουσική και η μουσική άλλων λαών. Οι ιχθείς απολαμβάνουν όλα τα είδη της τζαζ, ιδιαίτερα την πιο αφηρημένη μορφή της. Είναι λάτρεις του τρόπου ερμηνείας της τζαζ, ο οποίος θυμίζει ψαλμωδία και της Bebop της οποίας οι περίτεχνες μελωδίες είναι γρήγορες και αισιόδοξες. Τους αρέσουν τραγουδίστριες που έχουν μια αισιόδοξη, ήπια προσέγγιση.

 

πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *