Έφυγε από τη ζωή ο Θάνος Μικρούτσικος σε ηλικία 72 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Θάνος Μικρούτσικος σε ηλικία 72 ετών www.mad.tv

Σήμερα το απόγεμα, έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος. Υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, στο οποίο νοσηλευόταν δίνοντας μάχη με τον καρκίνο εδώ και 18 μήνες.

Η οικογένειά του έβγαλε πριν από λίγο και επίσημη ανακοίνωση:

“Η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου με θλίψη ανακοινώνει το θάνατό του. Η ημερομηνία και η ώρα της πολιτικής κηδείας θα ανακοινωθούν σύντομα.”

Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947, όπου και ξεκίνησε από μικρή ηλικία τις μουσικές του σπουδές.
Έχει γράψει όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, πειραματική μουσική, ενώ συνέθεσε πολλά τραγούδια βασισμένος σε Έλληνες και ξένους ποιητές.
Έχει γράψει μουσική για 100 περίπου θεατρικά έργα, έχει κάνει 15 παραγωγές για αρχαίο δράμα και 16 για παραγωγές στο εξωτερικό, ενώ έχει σκηνοθετήσει τρία έργα μουσικού θεάτρου.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε δώσει εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είχε συμμετάσχει ή είχαν παιχτεί έργα του σε πολλά διεθνή φεστιβάλ μουσικής.
Το 2002 τιμήθηκε για την μουσική του στο θέατρο με το βραβείο Δημήτρης Μητρόπουλος από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου.
Είχε διατελέσει ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, Aναπληρωτής (1993-1994) και έπειτα Υπουργός Πολιτισμού (1994-1996), Πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ (1998-1999), σύμβουλος για τα πολιτιστικά στο “Αθήνα 2004” και καλλιτεχνικός διευθυντής του “Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2006”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *