Το Downton Abbey σαρώνει το Box Office και αφήνει πίσω του πολυαναμενόμενες πρεμιέρες

Downton Abbey: Σάρωσε

Οι παραγωγοί της πολυαγαπημένης Βρετανικής σειράς εποχής (και νυν ταινίας), άφησαν ήδη υπονοούμενα για sequel της ταινίας!

Η πρεμιέρα της ταινίας DOWNTON ABBEY “έφερε” στα ταμεία της παραγωγής 13,8 εκ. Δολάρια, με προγραμματισμένη προβολή σε 3,079 κινηματογραφικές αίθουσες, συμπεριλαμβανομένων και των avant-première (2,1 εκ. Δολάρια). Η εκτίμηση φτάνει τα 31 εκ. Δολάρια από τις προβολές στη Μεγάλη Βρετανία.

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία μιας τηλεοπτικής σειράς, που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο μετά το MISSION: IMPOSSIBLE και τις παραγωγές του STAR TREK.

Σύμφωνα με τις πρώτες στατιστικές αναφορές του PostTrak, 74% των θεατών ήταν γυναίκες, ενώ πάνω από 50% των εισιτηρίων αγοράστηκαν από ηλικίες 45+.

Kι όμως, η ταινία κατάφερε να κερδίσει τις πρεμιέρες άλλων πολυαναμενόμενων ταινιών όπως το RAMBO: LAST BLOOD με τον Sylvester Stallone και το AD ASTRA με τον Brad Pitt.

Δυστυχώς, το AD ASTRA φαίνεται πως πλήρωσε την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του και συγκέντρωσε 7,16 εκ. Δολάρια (πρεμιέρα σε 3.460 κινηματογραφικές αίθουσες) με προοπτική να κλείσει στα 19 εκ. Δολάρια. Κάπου εκεί θα κυμανθεί και το box office της ταινίας RAMBO: LAST BLOOD.

Η ομάδα του DOWNTON ABBEY δε διστάζει να δηλώνει πως θα μπορούσε να υπάρχει και επόμενη ταινία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό θα μπορούσε να γίνει “αν υπάρχει όρεξη”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *