Ήξερες ότι τα μάτια της Δούκισσας Νομικού έχουν διαφορετικό χρώμα μεταξύ τους; – Η σπάνια “πάθηση” και το κόμπλεξ που ξεπέρασε 

φύλο του μωρού της Δούκισσας Νομικού!
Δες την φωτογραφία που ανέβασε χθες και φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά.

Η Δούκισσα Νομικού ανέβασε χθες στο Instagram μια φωτογραφία που αναδεικνύει τη διαφοροποίηση στο χρώμα των ματιών της. Μπορεί να μην ήξερες αυτή την πληροφορία αλλά τα μάτια της Δούκισσας Νομικού έχουν διαφορετικό χρώμα και έχει ετεροχρωμία της ίριδας. Το αριστερό της μάτι είναι μπλε και το δεξί πράσινο. Μάλιστα, είχε κόμπλεξ ως παιδί για αυτό της το χαρακτηριστικό, παρόλο που εμείς πιστεύουμε ότι την κάνει ακόμα πιο πανέμορφη και ιδιαίτερη.
Σε ερώτηση τι δεν της αρέσει πάνω της είχε απαντήσει:
Θα σου πω κάτι που όχι ακριβώς δεν μου άρεσε, αλλά μου φαινόταν περίεργο, γιατί δεν το έβλεπα στις φίλες μου. Έχω διαφορετικά μάτια. Το ένα είναι μπλε και το άλλο πράσινο“.

Η ετεροχρωμία (heterochromia), γνωστή επίσης ως heterochromia iridis, είναι κατάσταση κατά την οποία το χρώμα της ίριδας του ενός ματιού είναι διαφορετικό από το χρώμα της ίριδας του άλλου. Το φαινόμενο αυτό λέγεται ολική ετεροχρωμία (ολική ετεροχρωμία). Υπάρχει επίσης και το φαινόμενο κατά μόνο ένα τμήμα της ίριδας έχει διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη  και αυτό αποκαλείται «μερική ετεροχρωμία» (partial heterochromia).

Η ετεροχρωμία, είτε ολική, είτε μερική, σχετίζεται με τη συγκέντρωση μελανίνης στην ίριδα του ματιού ή σε τμήμα της και οφείλεται σε γονιδιακή κληρονομικότητα, ή προκαλείται από ασθένεια ή τραυματισμό.

Δες στην επόμενη σελίδα τη φωτογραφία που ανέβασε και πώς τελικά αποδέχτηκε το ιδιαίτερο αυτό χαρακτηριστικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *