Η ομάδα του Doggo έχει δημιουργήσει τον 1ο χάρτη με κάθε σημείο ενδιαφέροντος για το pet σου: dog friendly παραλίες, pet shop και σημεία με φόλες

Είναι το 1ο ελληνικό app κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους.

Το Doggo είναι το 1ο ελληνικό app κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους, που σχεδιάστηκε με αγάπη για τα κατοικίδια και τους… ‘ανθρώπους’ τους! Κατεβάζοντας το app, δημιουργείς το προφίλ του σκύλου σου και είσαι έτοιμος. Έχει ένα Χάρτη που ενημερώνεται συνεχώς γεμάτο σημεία ενδιαφέροντος όπως pet shop, κτηνιατρεία, πάρκα σκύλων, σημείο με φόλες, pet friendly μαγαζιά αλλά και τοποθεσιες όπως ξενοδοχεία, camping, παραλίες και beach bar που δέχονται σκύλους! Είναι ένα social media tool με περιεχόμενο για όλη την Ελλάδα και πολύ σύντομα την Κύπρο και διατίθεται δωρεάν για Android και iOS.

 

Πώς σας ήρθε η ιδέα να δημιουργήσετε τη συγκεκριμένη πλατφόρμα;

H αρχική ιδέα ήταν η δημιουργία ενός mobile app, ώστε να μπορεί ο ιδιοκτήτης σκύλου να το χρησιμοποιεί άμεσα στη καθημερινή βόλτα με το σκύλο του. Στόχος; Nα ανακαλύπτεις τους σκύλους που υπάρχουν γύρω σου για γνωριμίες, παιχνίδια και πολλά γαβγίσματα! Βλέπετε όταν έχεις σκύλο και δεν του αφιερώνεις τον απαραίτητο χρόνο για εκτόνωση και παιχνίδι, λόγω της απαιτητικής καθημερινότητας, στο σπίτι γίνονται κάπως δύσκολα τα πράγματα. Το Doggo στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας του κατοικίδιου μας.

Με το που ξεκινήσαμε με την τεχνική ομάδα μας την ανάπτυξη των λειτουργιών που στόχευαν στην κοινωνικοποίηση, σχεδόν από μόνο του προστέθηκε το κομμάτι του Χάρτη και των πληροφοριών, έτσι ώστε το Doggo να αποτελέσει το απόλυτο εργαλείο για το σκύλο και τον άνθρωπο του!

 

Ποια είναι η ομάδα πίσω από το συγκεκριμένο start-up; Τι background, και κυρίως, τι σκύλο έχει ο καθένας σας;

Η ομάδα του Doggo αποτελείται από τρία δίποδα μέλη και δυο τετράποδα! H Aναστασία είναι η CEO και Founder του Doggo, όλο τον υπόλοιπο χρόνο είναι Web & Social Media Specialist. Δε θα μπορούσε παρά να συνδυάσει την αγάπη της με τα σκυλιά με την ενασχόληση της με τα Social Media, δημιουργώντας ένα κοινωνικό δίκτυο αποκλειστικά για σκύλους. Ο τετράποδος συγκάτοικος της είναι ο Λεωνίδας ένας κούκλος πρώην αδεσποτούλης και περήφανη μασκότ του Doggo!

Ο Κώστας, είναι ο CTO του Doggo, Software Developer με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η Ειρήνη, είναι 29 χρονών και μαζί με το yorkie της τον Ruby επιμελείται το Data Εntry αλλά και την οργάνωση των Πληροφοριών του app.  Η ενασχόληση με το Doggo είναι ένα προσωπικό μεράκι και όρεξη συνδυασμένη με την αγάπη για τα σκυλάκια. Ιδανικά η ομάδα θα μεγαλώσει πολύ σύντομα με την προσθήκη 2 ακόμη ατόμων στο κομμάτι του προγραμματισμού αλλά και των πωλήσεων.

 

Τι υπηρεσίες παρέχετε και πώς ελπίζετε να εξελιχθούν στο μέλλον;

Το Doggo είναι ένα social media, ένας Χρυσός Οδηγός για πληροφορίες σχετικά με σκύλους, ένας σύμβουλος υπεύθυνης ιδιοκτησίας κατοικίδιου αλλά και ένας οικονομικός τρόπο διαφήμισης εταιριών. Οι στόχοι μας είναι να καλύψουμε όσο το δυνατόν πιο σφαιρικά τις ήδη υπάρχουσες λειτουργίες μας αλλά και συνεχώς να ενσωματώνουμε νέα, καινοτόμα και επικουρικά χαρακτηριστικά για έναν ιδιοκτήτη σκύλου. Άμεσος στόχος μας είναι η εισαγωγή μιας νέας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας κατηγορίας πληροφοριών στο Doggo Χάρτη αλλά και η πώληση σχετικών προιόντων μέσα από το app.

Σαν επιχείρηση ευελπιστούμε από start-up να γίνουμε scale-up και να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε όλες τις ιδέες που έχουμε ήδη στο μυαλό μας με την αντίστοιχη χρηματοδότηση. Αυτό είναι ένα ιδανικό σενάριο.

 

Πώς γίνεται η καταγραφή των σημείων ενδιαφέροντος και πώς ανανεώνεται ο χάρτης;

Με πολύ επιμονή και υπομονή, αφού στην αρχή του εγχειρήματος συγκεντρώσαμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από δήμους και επιμελητήρια αλλά και από προσωπικές εμπειρίες. Υπεύθυνη για την ποιοτική πληροφορία είναι η αγαπημένη μας Ειρήνη, που καθημερινά αναζητά φιλοζωικά event, νέα pet friendly καταστήματα, πάρκα για σκύλους, κτηνιατρεία, pet shop και άπειρες ακόμη πληροφορίες που αφορούν έναν σκύλο και τον άνθρωπο του.

Ο Χάρτης ανανεώνεται με τη συμβολή των χρηστών μας, αφού πολύ συχνά μας ειδοποιούν για σημεία που βρέθηκαν φόλες,  για pet friendly σημεία αλλά και και πολλά ακόμη, με στόχο να το επικοινωνήσουμε σε όλην την κοινότητα.

 

 

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού έως τώρα;

To κοινό δείχνει να αγαπάει το Doggo και να το αγκαλιάζει σαν το 1ο  ελληνικό mobile app, που απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιοκτήτες σκύλων.

Εμείς με τη σειρά μας κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο για να ευχαριστήσουμε τις ανάγκες ενός ανθρώπου με κατοικίδιο, αφού πλέον έχουμε προσθέσει σημεία με φόλα προς αποφυγή, τις κατηγορίες Doggo Summer στο Χάρτη αλλά και έπεται περί το Σεπτέμβριο ακόμη μια κατηγορία έκπληξη που αναμένεται να λύσει τα χέρια σε όσους αναζητούν διαμέρισμα, που δέχεται κατοικίδια.

 

Τι feedback πήρατε στο πρώτο event που διοργανώσετε;

Η 1η γιορτή φιλοζωϊας Βark in the Park του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 18 Ιουνίου στο καταπράσινο πάρκο Ελαιόρεμα. Εκατοντάδες επισκέπτες μαζί με τα κατοικίδια τους επέλεξαν να περάσουν την Κυριακή τους στο πιο διασκεδαστικό σκύλοparty, ενώ η ημέρα ήταν γεμάτη εκπλήξεις, δώρα και πολλά γαβγίσματα.

O Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το Doggo, την 1η ελληνική εφαρμογή κοιν. δικτύωσης για σκύλους, διοργάνωσε μια εκπληκτική εκδήλωση για τα αδεσποτάκια του Δήμου και φυσικά όλα τα σκυλάκια. Στο χώρο υπήρχε φωτογραφική έκθεση με πρωταγωνιστές τα ζώα δίχως σπίτι του Δήμου αλλά και διαφόρων φιλοζωικών οργανώσεων, τα οποία μπορείτε να τα γνωρίσετε και στο ηλεκτρονικό βιβλίο «Υιοθέτησε ένα αδεσποτάκι» στο www.pilea-hortiatis.gr. Ένα πάρτυ για σκύλους που αναμένεται να επαναληφθεί και του χρόνου!

 

Τι χρειάζεστε περισσότερο για να προχωρήσετε και να δείτε τους στόχους σας σε σχέση με το Doggo να γίνονται πραγματικότητα;

Αυτό που κάθε startup έχει ανάγκη είναι η χρηματοδότηση. Κακώς ή καλώς είναι ένας κομβικός παράγοντας που μπορεί να αποτελέσει κλειδί στην επιτυχημένη πορεία ενός project. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο αναφορικά με τις ήδη υπάρχουσες λειτουργίες, την ομάδα και τη συνεργασία μας και αναζητούμε τον τρόπο με τον οποίο θα μεταπηδήσουμε σε άλλες αγορές και νέες συνεργασίες.

Το όνειρο μας είναι το Doggo να εξελιχθεί στο απόλυτο εργαλείο για έναν ιδιοκτήτη σκύλου. Ένα εργαλείο που μπορεί κανείς να το έχει ανά πάσα στιγμή στην… τσέπη του! Με αγάπη για τους τετράποδους ήρωες της ζωής μας.

 

Προλαβαίνεις ακόμα:

*Το Doggo Pet Friendly Summer δίνει την ευκαιρία σε όλους τους χρήστες του Doggo να ανακαλύψουν τις pet friendly παραλίες, καμπινκ, beach bar και ξενοδοχεία, αποκλειστικά μέσα στο Χάρτη του app. Διακοπές τον Σεπτέμβριο; Μπες στο Doggo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *