Δείτε τον καλλιτέχνη που κάνει καρικατούρες τα πρόσωπα του MasterChef!

καρικατούρες τα πρόσωπα του MasterChef

«Η ιδέα του project MasterChef ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερο σκοπό. Έχω παρακολουθήσει όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς και παρακολουθώ και τον φετινό. Η μαγειρική μοιάζει πολύ με την ζωγραφική. Θέλει φαντασία αλλά και γνώση των υλικών και των τεχνικών. Θέλει να συνδυάζεις τα υλικά όπως τα χρώματα και θέλει, εκτός από γεύση, μια όμορφη εικόνα που θα ολοκληρώσει τον ερεθισμό όλων σου των αισθήσεων. Μιας και η γελοιογραφία και οι καρικατούρες είναι αγαπημένες μου καλλιτεχνικές ασχολίες, πέρα από την ζωγραφική και την διδασκαλία εικαστικών σε δημοτικά σχολεία, είχα την έμπνευση, ξαφνικά να αρχίσω να κάνω χιουμοριστικά σκίτσα για τους παίκτες του MasterChef.”

“Παρατήρησα ότι όλοι είχαν ενδιαφέροντα πρόσωπα, με χαρακτηριστικά που μπορεί κανείς να πιαστεί για να δημιουργήσει ένα πιο αστείο σκίτσο.Ξεκίνησα με την αποχώρηση της Νικολέτας με τα χαρακτηριστικά κοτσιδάκια της. Χρησιμοποιώ μια μικρή παλέτα με χρώματα γκουάς, υδατοδιαλυτά, και διάφορα πενάκια ή μαρκαδόρους. Ξεκινώ πάντα με το μολυβάκι και την γόμα μου σε χαρτί ακουαρέλλας.”

“Για τις ανάγκες της digital εποχής κάνω μια ελαφριά επεξεργασία στον Η/Υ για κοντράστ και φωτεινότητα κυρίως και ίσως κάποιες μικρές διορθώσεις. Σε κάθε αποχώρηση ετοίμαζα και μια νέα καρικατούρα, μέχρι που έφτασε η ώρα να «περιποιηθώ» τον νεοφερμένο σεφ-κριτή κ. Κουτσόπουλο, ο οποίος είχε ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και το όλο του στυλ και χιούμορ με προκαλούσαν.”

καρικατούρες τα πρόσωπα του MasterChef

Μέσα από το Ιnstagram μπόρεσα άμεσα να του κοινοποιήσω την καρικατούρα του και εκείνος με την σειρά του την δημοσίευσε στον λογαριασμό του με αποτέλεσμα να γίνει viral» είπε δηλώνοντας στο τέλος ότι πλέον παρακολουθεί το παιχνίδι και ο τελευταίος που θα κάνει θα είναι ο νικητής του MasterChef 2.

Δες τις καρικατούρες στην επόμενη σελίδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *