Δείτε το Rooms! Τον νέο τρόπο για chat από το Facebook!

Ένα app για την δημιουργία chat rooms στο κινητό ανάλογα με τα προσωπικά ενδιαφέροντα του δημιουργού ανέπτυξαν οι μηχανικοί λογισμικού της Facebook Inc. Στο νέο app, ο χρήστης μπορεί να ανεβάζει κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο αλλάζοντας ψευδώνυμα.

Τα Rooms περιστρέφονται γύρω από το θέμα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ αγνώστων, αφού ο δημιουργός και τα μέλη δεν είναι απαραίτητο να είναι φίλοι και δεν χρησιμοποιούν πραγματικά ονόματα αλλά nicknames.

To app δεν ζητάει πιστοποιημένη ταυτότητα, δεν απαιτεί διασύνδεση με λογαριασμό στο Facebook, δεν χρησιμοποιεί το βιβλίο διευθύνσεων του χρήστη. Ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να συμμετέχει σε διαφορετικά Rooms με διαφορετικό nickname.

Για να συμμετέχει κανείς σε ένα Room, θα πρέπει να λάβει πρόσκληση στο τηλέφωνό του. Δημιουργεί έναν μοναδικό κωδικό QR Code, τον οποίο στέλνει στο παραλήπτη, ο παραλήπτης ανοίγει το app Rooms και αυτομάτως ανακτάται από τις αποθηκευμένες φωτογραφίες η εικόνα του QR Code και ο χρήστης καθίσταται μέλος του Room στο οποίο προσκλήθηκε. Όποιος θέλει να συμμετέχει στο Room, φωτογραφίζει το QR Code και εισέρχεται στο δωμάτιο συζητήσεων.

Σύμφωνα με τον Miller, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την δημιουργία της πλατφόρμας, η διαφορά ανάμεσα στα πρώτα chatroom στο Ίντερνετ ή πλήθος άλλων διαδικτυακών κοινοτήτων είναι ότι το Rooms φτιάχτηκε για το smartphone. Κι έτσι, ο Mark Zuckerberg συνυπέγραψε το λανσάρισμά του…

Για να δούμε..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *