Δεν πάμε καλά! Αυτά είναι τα 10 πιο τρελά πράγματα που μπορείς να αγοράσεις στην Κίνα

 

6. Ξεναγήσεις με νάνους

 

Σε αυτή την περίπτωση, νοικιάζεις νάνους.  Το θεματικό πάρκο “Shire” φιλοξενεί το “Βασίλειο των νάνων” (Kingdom of the Little People). Είναι ένα θεματικό χωριό που κατοικείται αποκλειστικά από Κινέζους με νανισμό, οι οποίοι ξεναγούν τους επισκέπτες στον δικό τους κόσμο.

Το χωριό αποτελείται από 30 σπίτια και είναι ιδέα του επιχειρηματία Chen Mingjing. Πολλοί έχουν εύλογα αντιδράσει εκφέροντας αρνητικά σχόλια περί ρατσιστικής παρουσίασης του νανισμού, ωστόσο ο Chen δηλώνει απλά προς προσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες σε κάποιους ανθρώπους.

 

7. Obama Fried Chicken

 

Όχι KFC. OFC. Το εστιατόριο άνοιξε το 2011, έκλεψε το λογότυπο των KFC και ονομάστηκε Obama Fried Chicken. Προφανώς, πουλάει κοτόπουλο παρόμοιο με εκείνο της αμερικανικής αλυσίδας. Το παράδοξο είναι πως άνοιξε παράρτημα και στο Μπρούκλιν το οποίο έκλεισε μετά από τις μηνύσεις που δέχθηκε.

 

Αυτά είναι τα 10 σημεία του πλανήτη στα οποία έχουν βγει οι περισσότερες selfies

 

8. Μπρελόκ με ζωντανά χελωνάκια

 

Και όμως. Στην Κίνα μπορείς να αγοράσεις μπρελόκ για τα κλειδιά σου που περιλαμβάνει ένα ζωντανό μικρό χελωνάκι που είναι εγκλωβισμένο μέσα σε μια θήκη. Υπάρχει και έκδοση με σαυράκια και μικρά ψάρια. Υποτίθεται πως αυτό το μπρελόκ χαρίζει καλή τύχη στον αγοραστή του, ωστόσο οι περισσότεροι Κινέζοι αναφέρουν πως το αγοράζουν για να απελευθερώσουν τα άτυχα ζώα.

 

9. Λευκοί. Άνθρωποι

 

Για να είμαστε και εδώ ακριβείς, δεν μπορείς να αγοράσεις λευκούς ανθρώπους στην Κίνα, αλλά να τους ενοικιάσεις με την ώρα. Κινέζοι επιχειρηματίες μισθώνουν λευκούς ηθοποιούς για να φωτογραφίζονται μαζί τους σε δεξιώσεις, ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις. Υποτίθεται πως κάτι τέτοιο τους προσφέρει άφθονο πρεστίζ στην τοπική κοινωνία. Δυτικά στερεότυπα, στην ασιατική αποθέωση τους.

 

10. Τσάι που μάζεψε παρθένα με το στόμα της

 

Η εταιρεία παραγωγής Jiuhua προσλαμβάνει παρθένες κοπέλες για να μαζεύουν τσάι με το στόμα τους. Οι κοπέλες απαγορεύεται να αγγίξουν τα φυτά και το καλαθάκι που χρησιμοποιούν για να τα μαζεύουν με τα χέρια τους και έτσι φέρουν πάνω τους μια ειδική θήκη που τοποθετείται στο στήθος, για να αποθέτουν τα φυτά εκεί.

Και κάπως έτσι, η εταιρεία προσφέρει “εξαγνισμένο” τσάι στον πελάτη.

Σύμφωνα με την παράδοση άλλωστε, στις αρχές του 20 αιώνα, 16χρονες παρθένες μάζευαν το τσάι κατά τη διάρκεια της νύχτας και το κρατούσαν ανάμεσα από τα στήθη τους, έτσι ώστε να διαποτιστεί με το γιν τους. Δηλαδή, με τη θηλυκή οσμή που έκανε το τσάι πολύ πιο νόστιμο.

Η αμοιβή των παρθένων πάντως είναι αρκετά υψηλή για τα κινεζικά δεδομένα, αφού αγγίζει τα 500 γουαν (76 ευρώ).

 

πηγή

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *