Δεν πάμε καλά! Αυτά είναι τα 10 πιο τρελά πράγματα που μπορείς να αγοράσεις στην Κίνα

Τα κινεζικά προϊόντα έχουν κατακλύσει την Ευρώπη και τον πλανήτη όλο. Τι μπορεί κανείς όμως να αγοράσει ή να νοικιάσει στην Κίνα που δεν μπορεί να προμηθευτεί οπουδήποτε αλλού;

Στην Κίνα μεταξύ άλλων υπάρχει αγορά η οποία και ονομάζεται “Αγορά Γάμου” και περιλαμβάνει μέρος του πάρκου People’s Park στην Κίνα. Πρόκειται για και αγορά πολυσύχναστη κυρίως από γονείς οι οποίοι αγωνιούν να αποκαταστήσουν τα παιδιά τους. Γονείς εν δράσει ξεπερνούν και τις καλύτερες προξενήτρες λοιπόν.

Και αυτή είναι μόνο μία από τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Γιατί υπάρχουν και τα παρακάτω που ξεπερνούν κάθε αρρωστημένη ή μη, φαντασία.

1. Ζωντανά καβούρια από Vending Machines

 

 

Το 2010 η εταιρεία Twin Lakes αποφάσισε να δημιουργήσει μηχανήματα αυτόματης πώλησης καβουριών που πωλούνται ζωντανά σε σταθμούς μετρό στην πόλη της Nanjing. Τα καβούρια “διατηρούνται” ζωντανά σε θερμοκρασία 5 βαθμών, έτσι ώστε να “παγώνουν” αλλά να μην πεθαίνουν. Πωλούνται προς ποσό που αντιστοιχεί σε δύο δολάρια.

Το ίδιο Vending Machine προσφέρει κέτσαπ και τηγανητές πατάτες.

 

2. Τσάι από αρκουδάκι πάντα

Είναι το περίφημο “Panda Tea”. Φτιάχνεται από περιττώματα αρκούδας πάντα. Για την ακρίβεια, πρόκειται για οργανικό τσάι, η ιδιαιτερότητα του οποίου είναι πως καλλιεργείται με …μυρωδάτη κοπριά από γιγάντια πάντα. Τα τρία γραμμάρια κοστίζουν 150 δολάρια.

Ο Αν Γιανσί, επιχειρηματίας από τη νοτιοδυτική Κίνα, καλλιεργεί το τσάι στην ορεινή περιοχή της πόλης του Γιαάν στην επαρχία Σιτσουάν, χρησιμοποιώντας τόνους κοπριάς από γιγάντια πάντα που ζουν σε παρακείμενες εγκαταστάσεις αναπαραγωγής πάντα.

 

3. Φαγητό μαγειρεμένο και σερβιρισμένο από ρομπότ

 

Περισσότερα από 30 ρομπότ διαθέτει εστιατόριο στην Κίνα, τα οποία “εργάζονται” εκεί ως σερβιτόροι και μάγειρες.

Το μηχανικό προσωπικό του εστιατορίου, ξέρει να μιλά και να χαιρετά τους πελάτες, να σερβίρει τα πιάτα και να μαγειρεύει.

Τα 15 ρομπότ δουλεύουν ως σερβιτόροι και τα άλλα 15 είναι μέσα στην κουζίνα και φτιάχνουν το μενού του εστιατορίου.

Tα ρομπότ μπορούν να καταλάβουν 40 καθημερινές φράσεις, ενώ μετά από τη δίωρη φόρτιση που χρειάζονται, μπορούν να δουλέψουν μέχρι και πέντε ώρες.

Το παραπάνω εστιατόριο όμως, που βρίσκεται στην ανατολική επαρχία Jiangsu, δεν είναι το μόνο που χρησιμοποιεί ρομπότ. Το 2012 ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα άλλο εστιατόριο στην βορειοανατολική πόλη του Harbin, το οποίο επίσης απασχολεί μηχανικό προσωπικό.

 

4. Αέρας κοπανιστός σε κουτάκια

 

Τη στιγμή που τα ποσοστά της ρύπανσης έχουν αναρριχηθεί σε επίπεδα ρεκόρ, ο Κινέζος επιχειρηματίας, Guangbiao Chen, έχει πουλήσει εκατομμύρια κουτιά με καθαρό αέρα.

Πρόκειται για αλουμινένια κουτάκια που περιέχουν καθαρό αέρα από μακρινές περιοχές της Κίνας. Στη συσκευασία των κουτιών αναγράφεται η φράση “Ο Guangbiao Chen (ο εμπνευστής επιχειρηματίας του project) είναι καλός άνθρωπος”. Κοστίζουν 80 σεντς, ενώ μέρος από τα έσοδα δίνονται σε φτωχές περιοχές της Κίνας.

Ο Chen με αυτόν τον τρόπο διαμαρτύρεται για τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

“Θέλω να πω στους δημάρχους, στους επικεφαλής της κομητείας και στους προέδρους των μεγάλων εταιριών: Μην κυνηγάτε απλά την αύξηση του ΑΕΠ, μην κυνηγάτε τα μεγαλύτερα κέρδη εις βάρος των παιδιών και των εγγονών μας, με κόστος το περιβάλλον”, δήλωσε πρόσφατα ο Chen στο Reuters.

Ο Chen με περιουσία περίπου 740 εκατομμύρια δολάρια, είναι γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση και τις εκκεντρικές του ιδέες.

 

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά πράγματα που έχουν πουληθεί ποτέ στο e-Bay!

 

5. Παρεάκι για την κίνηση

 

Προφανώς και στις μεγαλουπόλεις της Κίνας έχει μποτιλιάρισμα και κίνηση. Μιλάμε για μια χώρα 1,5 δισεκατομμυρίου ανθρώπων άλλωστε. Αν βρεθείς λοιπόν ποτέ στους “κολλημένους” δρόμους του Πεκίνου, μην σου κάνει εντύπωση αν έρθει κάποιος, ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού, μπει στο όχημα σου και σου ζητήσει να σου κάνει παρέα μέχρι να ξεκολλήσεις. Οι εν λόγω “επαγγελματίες φίλοι” πληρώνονται με την ώρα και η υπηρεσία τους είναι αυτή ακριβώς. Να σου κάνουν παρέα όσο κάθεσαι μέσα στο αυτοκίνητο για να μη βαριέσαι.

Εν προκειμένω δεν αγοράζεις την υπηρεσία, αλλά υπάρχει μια έμμισθη συσχέτιση που δεν τη βρίσκεις στον υπόλοιπο κόσμο.

 

Δείτε τα υπόλοιπα τρελά πράγματα στην επόμενη σελίδα 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *