Δέκα φωτογραφίες που λογοκρίθηκαν από το Facebook

Γιατί τις «κατέβασε» το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο !


 

Η πολιτική του Facebook όσον αφορά τις φωτογραφίες έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές αυστηρή ως υπερβολική. Δείτε δέκα περιπτώσεις στις οποίες το κοινωνικό δίκτυο λογόκρινε και «κατέβασε» φωτογραφίες από τα προφίλ.

inner

1. Το Facebook διέγραψε αυτή τη φωτογραφία τον Οκτώβριο του 2012 την οποία δημοσίευσε το αυστραλιανό ανδρικό περιοδικό Zoo Weekly. Στη δημοσίευση ζητούσε από τους αναγνώστες να επιλέξουν ποια πλευρά τους αρέσει καλύτερα. Το στήθος ή τα οπίσθια… Τα σχόλια που ακολούθησαν χαρακτηρίστηκαν σεξιστικά και η φωτογραφία «κατέβηκε».

inner

2. Μια εξαγριωμένη μητέρα απαίτησε απαντήσεις από το Facebook ως προς το γιατί κατέβασαν τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην σελίδα για το γιο της ο οποίος γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική ανωμαλία. Ο Grayson James Walker από το Μέμφις γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 2012 με ανεγκεφαλία, μια σπάνια γενετική ανωμαλία που έκανε το μωρό να γεννηθεί χωρίς τμήματα του εγκεφάλου και του κρανίου. Μετά από επανειλημμένα αιτήματα να αφαιρέσει τη φωτογραφία ο λογαριασμός της απενεργοποιήθηκε προσωρινά χωρίς όπως λέει η ίδια να ξέρει το λόγο.

inner

3. Μια γυναίκα από την Αμερική αποκλείστηκε από το Facebook αφότου δημοσίευσε φωτογραφίες του γιου της με σύνδρομο Down. Το κοινωνικό δίκτυο, το οποίο ονόμασε τις εικόνες «ακατάλληλες» ζήτησε αργότερα συγγνώμη και δήλωσε ότι επρόκειτο για «ανθρώπινο λάθος».

 

 

δείτε τις υπόλοιπες στην επόμενη σελίδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *