Μπλοκάρουν τον «Ρόμπιν» της Rihanna γιατί μοιάζει με τον… βοηθό του Batman

Ίσως για τα εκατομμύρια των θαυμαστών της η Rihanna είναι μία γυναίκα – υπερήρωας, αλλά η πρόσφατη παρουσίαση του εμπορικού της σήματος, με το όνομα Ρόμπιν (Robyn), ενόχλησε τους δημιουργούς του αρχικού υπερήρωα της DC Comics και προχώρησε με μία αναφορά στο μπλοκάρισμα της επωνυμίας «Ρόμπιν» με την αιτιολογία ότι μοιάζει πολύ με τον υπερήρωα Ρόμπιν (Robin), τον βοηθό του Μπάτμαν.

Rihanna-4-1170x731

Η τραγουδίστρια κατέθεσε το 2014 στην υπηρεσία αγαθών και υπηρεσιών, αίτηση για τη δημιουργία – μεταξύ άλλων – ενός online περιοδικού με το όνομα Ρόμπιν.

Η DC Comics, όμως που κατέχει το εμπορικό σήμα ζήτησε από το δικαστήριο να μην επιτραπεί στη Rihanna να χρησιμοποιήσει αυτήν την επωνυμία με την αιτιολογία ότι η ομοιότητα των δύο ονομάτων θα προκαλούσε σύγχυση στον κόσμο.

Για να κερδίσει την αποκλειστική χρήση του εμπορικού σήματος η DC Comics, θα πρέπει να πείσει το δικαστήριο όχι μόνο ότι ο κόσμος θα συγχέει το Robyn (το ηλεκτρονικό περιοδικό) με τον φίλο του Μπάτμαν «Robin» αλλά και ότι η Rihanna μπορεί να επωφεληθεί από αυτήν την σύγχυση.

Σύμφωνα με το περιοδικό Page Six η εταιρεία του ηπερήρωα υποστηρίζει ότι μια έκδοση που ονομάζεται Robyn είναι πιθανό να προκαλέσει σύγχυση και να παραπλανήσει το κοινό.

Kevin-Gates-ft-Compton-Menace-8211-Rihanna
Ήδη η διάσημη τραγουδίστρια, παράλληλα με την καριέρα της στη μουσική σκηνή, πουλάει ρούχα, αρώματα και είδη μακιγιάζ με το όνομά της και όχι ως Robyn.

Η δικηγόρος που εκπροσωπεί τη Rihanna, Τερέζα Μίντλεμπρουκ, αρνήθηκε να σχολιάσει την δικαστική εκκρεμότητα της τραγουδίστρια με την εταιρεία των κόμικς.

 

πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *