Athens Fringe Live 2013

Η Αθήνα μας ανήκει!

Παράταση υποβολής συμμετοχών στο Athens Fringe Live 2013 έως και τις 8 Μαΐου

Καλλιτέχνες, δημιουργοί, ακτιβιστές, ΜΚΟ, η ώρα για το μεγαλύτερο σε διάρκεια Athens Fringe Live πλησιάζει! Γιορτάζουμε την αδιάλειπτη παρουσία μας για 5η συνεχή χρονιά στα Αθηναϊκά δρώμενα με μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις και παρεμβατικές δράσεις. Μέχρι και τις 8 Μαΐου οι συμμετοχές παραμένουν ανοιχτές και περιμένουμε τις δικές σας προτάσεις για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό σκοπό: η Αθήνα μας ανήκει!

Από 1η έως και 30 Ιουνίου δικτυωνόμαστε μέσω του -ενεργού όλο το χρόνο- Athens Fringe Network και παρουσιάζουμε έργο, συνυπάρχουμε, συνδράμουμε σπάζοντας τη μοναξιά της καθημερινότητας της πόλης. Στην κρίση και την απομόνωση απαντάμε με δημιουργία και έμπνευση.

Ανάμεσα στα πρωτοποριακά δρώμενα του Fringe, το διώροφο λεωφορείο μας διατρέχει την πρωτεύουσα με μουσικά και χορευτικά δρώμενα, ενώ στις 20 Ιουνίου οι μεγαλύτεροι πολιτιστικοί φορείς συγκεντρώνονται στο Fringe Agency Fair για να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες και να εξετάσουν ατομικά τις προτάσεις τους. Στις 19 Ιουνίου, ενώνουμε τις ιδέες μας γύρω από το θέμα «Παλιά Πόλη – Νέα Πόλη» στο Fringe Round Table και σκεφτόμαστε τρόπους έκφρασης και δράσης ώστε να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης, χρωματισμένα από την προσωπική πινελιά του καθενός.

Μέσα από τις επικοινωνία, την τέχνη, την εκπαίδευση και τη δημιουργία, σπάμε τις αυστηρές δομές και τα σύνορα: κάποια από τα έργα που θα παρουσιαστούν στο fringe θα «αναχωρήσουν» στο Λονδίνο, στα πλαίσια του προγράμματος Fine Young Greeks.

Οι αιτήσεις κλείνουν στις 8 Μαΐου. Για να συμμετάσχεις στο φετινό Athens Fringe Live: www.fringenet.gr

Σημαντικές Ημερομηνίες του Athens Fringe Live 2013
18 Μαρτίου: Έναρξη συμμετοχών
21 Μαρτίου: 1o Open Day
8 Μαΐου: Λήξη συμμετοχών
15 Μαΐου: Ανακοίνωση Προγράμματος
1 Ιουνίου: Έναρξη Live ‘13
1 Ιουνίου: Fringe Agency Fair
1-30 Ιουνίου: ATHENS FRINGE LIVE ‘13

Fringe Agency Fair
Ένα μικρό ανοιχτό και χαρούμενο πολιτιστικό πανηγύρι στο πιο ζωντανό σπίτι της Πλάκας. Φέρνουμε σε επαφή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εκπροσώπους από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας με τους νέους δημιουργούς και μεταξύ τους.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Ιουνίου, 18.00-21.00 στο Χώρο Τέχνης και Δράσης, Βρυσάκι.
O κάθε εκπρόσωπος θα δεχτεί καλλιτέχνες για να τους συμβουλεύσει και να τους κατευθύνει προσωπικά ως προς την καλλιτεχνική ποιότητα, αλλά και την πρακτική πραγματοποίηση του έργου, το οποίο προετοιμάζουν.

Fringe Round Table
Ειδικοί, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες σε σχέση με το θέμα «Παλιά Πόλη – Νέα Πόλη» συζητούν και προτείνουν δημιουργικές ιδέες, ώστε η Αθήνα να μάς Ανήκει!
Το στρογγυλό τραπέζι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου, 18.00-21.00 στο Χώρο Τέχνης και Δράσης, Βρυσάκι.
Στο τέλος της συνάντησης, θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε τη δημιουργία και πραγματοποίηση μιας κοινής δράσης / έργου στα πλαίσια του θέματος «Παλιά Πόλη – Νέα Πόλη» στην Πλάκα.

Συμμετοχή στο Athens Fringe Live 2013

Τρόπος συμμετοχής (οι αιτήσεις είναι ανοιχτές μέχρι την 1η Μαίου)

Οι δημιουργοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Athens Fringe Live 2013 θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:
ΒΗΜΑ 1: Συμπληρώνετε την online φόρμα εγγραφής στο Athens Fringe Network (www.fringenet.gr)
ΒΗΜΑ 2: Καταβάλετε το κόστος συμμετοχής που ανάγεται στα 50€.
α. Στο Βρυσάκι
β. Μέσω τραπέζης Citibank
γ. Paypal
ΒΗΜΑ 3: Λαμβάνετε τον κωδικό συμμετοχής σας για το Live’13
ΒΗΜΑ 4: Ολοκληρώνετε την αίτηση συμμετοχής σας για το Live’13, εισάγοντας τον κωδικό συμμετοχής όπου σας ζητηθεί και συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία

Οικονομικά οφέλη
Εκτός από την παρουσίαση της δουλειάς τους στα πλαίσια του Live, δίνεται η δυνατότητα στους δημιουργούς να αποκομίσουν και οικονομικά οφέλη:
Α. Τα Ζωντανά Θεάματα έχουν εισιτήριο 10€, εκ των οποίων το 50% αποδίδεται στο δημιουργό (με νόμιμο παραστατικό)και το 50% για τα έξοδα της διοργάνωσης.
Β. Οι Εκθέσεις έχουν ελεύθερη είσοδο, με δυνατότητα εκ μέρους των καλλιτεχνών να πουλήσουν τα έργα τους, αποδίδοντας το 10% για τα έξοδα της διοργάνωσης.
Γ. Για τα Έργα σε δημόσιους χώρους η είσοδος είναι ελεύθερη.
Τα εικαστικά, και οι προβολές θα εκτίθενται για μια εβδομάδα, ενώ τα ζωντανά θεάματα, οι δράσεις, οι παρουσιάσεις, τα δημόσια έργα θα πραγματοποιούνται για μια μοναδική φορά. Οι διαδρομές τους Fringe Bus θα διαρκούν 3-4 ώρες και περιλαμβάνουν 4-5 στάσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Προβολή έργων στο εξωτερικό
Σε κάποιους από τους δημιουργούς θα δοθεί η δυνατότητα παρουσίασης του έργου τους στο εξωτερικό στα πλαίσια του Fine Young Greeks project από την sinthesis.co.uk.

Χώροι Διεξαγωγής – Athens Fringe Live 2013
Πολιτιστικοί χώροι:
– Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης (Βρυσακίου 17, Πλάκα)
– Και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους που θα ανακοινωθούν σύντομα
Δημόσιοι Χώροι:
– Στην αρχαία Αγορά, στην Πλακα, σε δρόμους, πάρκα και πλατείες του κέντρου της Αθήνας
– Σε ΜΜΜ και σε διαδρομές σε όλη την Αθήνα με το Fringe bus με μουσική και χορό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *