Απίστευτα κέρδη για την Apple μέσα στο 2014!

Τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη που έχει καταγράψει ποτέ εταιρεία ανακοίνωσε η Apple, καθώς κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 74 εκατ. iPhones μέσα σε τρεις μήνες.

Σε ανακοίνωσή του ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι εμφάνισε έσοδα ύψους 74,6 δισ. δολαρίων και καθαρά κέρδη ύψους 18 δισ. δολαρίων κατά το προηγούμενο τρίμηνο, το οποίο έληξε στις 27 Δεκεμβρίου. Το ποσό των εσόδων αντιπροσωπεύει μία αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα κέρδη ξεπερνούν το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο ανήκε στην ExxonMobil με 15,9 δισ. δολάρια για το β’ τρίμηνο του 2012. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι το 65% των κερδών της προέρχεται από τις διεθνείς αγορές.

Η μετοχή της Apple αυξήθηκε κατά 5% μετά την είδηση για τα κέρδη – ρεκόρ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, ευχαρίστησε τους πελάτες της εταιρείας για «το απίστευτο τρίμηνο κατά το οποίο η ζήτηση για προϊόντα της Apple ξεπέρασε κάθε προηγούμενο».

Aξίζει να σημειωθεί πως η Apple έχει ξεπεράσει τις 1 δισεκατομμύρια αποστολές iPhone. Συγκεκριμένα, η αποστολή του δισεκατομμυριοστού πραγματοποιήθηκε μέσα στο Νοέμβριο και αφορούσε ένα iPhone 6 Plus χωρητικότητας 64GB (space grey).

 

iPhone iPad iPod Touch News   iPhone Hellas

Πηγή.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *