Aνακοινώθηκε το επίσημο track list BAD25th Anniversary Special Edition

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ TRACK LIST ΤΟΥ BAD 25TH ANNIVERSARY SPECIAL EDITION

Η ΠΟΛΥ-ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΣΤΙΣ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Η Epic/Legacy Recordings σε συνεργασία με το Estate of Michael Jackson ανακοίνωσαν το πολύ-αναμενόμενο track-listing για το BAD25 του Michael Jackson το οποίο θα είναι διαθέσιμο στις 17 Σεπτεμβρίου με αφορμή τον εορτασμό του θρυλικού album και την πολύ επιτυχημένη περιοδεία BAD. Στην deluxe έκδοση υπάρχουν τρία CDs, δύο συλλεκτικά booklets και την πρώτη επίσημη κυκλοφορία DVD από συναυλία του BAD World tour – 16 Ιουλίου 1988 στο sold out show του MJ στο στάδιο Wembley του Λονδίνου.

Γεμάτο με προηγούμενες re-mastered εκδόσεις τεράστιων hits και ακυκλοφόρητων τραγουδιών από τον Βασιλιά της Pop, το BAD25 anniversary deluxe edition CDs και DVD θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Το πρώτο CD περιέχει re-mastered εκδόσεις των μεγαλύτερων hit του Michael από το αυθεντικό BAD album, μεταξύ άλλων τα “Smooth Criminal”, “Man In The Mirror”, “Bad”, “Another Part of Me”, “The Way You Make Me Feel” και “Dirty Diana” τοποθετημένα στην ίδια σειρά όπως εμφανίζονται στο αρχικό album το οποίο κυκλοφόρησε 25 χρόνια πριν. Το “Leave Me Alone” προστέθηκε στο album ως bonus track κατόπιν της αρχικής κυκλοφορίας και έχει συμπεριελήφθη στο CD.

Το CD δύο προσφέρει σπάνια ακούσματα σε δεκατρία επιπλέον τραγούδια, 6 από τα οποία είναι ακυκλοφόρητα demo τα οποία δημιουργήθηκαν στο προσωπικό studio του Michael στο τότε σπίτι του στην Hayvenhurst Avenue στο Encino, California. Επίσης περιλαμβάνει τρία επιπλέον τραγούδια από την επανέκδοση του 2001 του BAD, την ακυκλοφόρητη Γαλλική έκδοση του Michael στο κλασσικό “I Just Can’t Stop Loving You”, μια εξαιρετική έκδοση στο “Speed Demon” σε remix από τους Nero και ένα ολοκαίνουριο remix του “Bad”, το οποίο είναι σε συνεργασία του Pitbull και του Ολλανδού DJ Afrojack.
Οι ηχογραφήσεις που περιλαμβάνονται στο album αντανακλούν τα τραγούδια και το πνεύμα της τέχνης του Michael κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων του BAD και έχουν επιλεγεί για να δείξουν τα διάφορα στάδια του πως γράφει ο Michael και πως η ηχογράφηση αυτής της ιδιοφυίας πήρα σάρκα και οστά. Κάποια τραγούδια είναι τόσο πλήρης ώστε κάθε άλλος καλλιτέχνης και όχι ο Michael Jackson – ο οποίος εργάστηκε φανατικά για να βεβαιωθεί ότι τα τραγούδια του αντικατοπτρίζουν το όραμά του – θα μπορούσε να τα επεξεργαστεί τα τελικά κομμάτια. Άλλα είναι λιγότερο ολοκληρωμένα αλλά προσφέρουν μια ματιά στην δημιουργική διαδικασία του Michael στα διάφορα στάδιά της. Συμπεριλαμβάνεται ένα demo, το “Al Capone”, μια πρώιμη ενσάρκωση του πως τελικά έγινε το ?Smooth Criminal?, το ?Don’t Be Messin’ Around?, ένα παράδειγμα ενός πληρέστερου demo και ένα τραγούδι που αρχικά είχε ονομαστεί “Song Groove”. Αυτό το τραγούδι αργότερα έγινε γνωστό ως ?Abortion Papers?, το οποίο σύμφωνα με τα προσωπικά αρχεία του Michael, πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να το ολοκληρώσει και παραμένει ένα πολύ προσωπικό και ευαίσθητο ζήτημα.

Το πραγματικό highlight του πακέτου είναι το τρίτο CD και το DVD – ένα live το οποίο δεν έχει ξαναβγεί σε DVD και το CD με τη μουσική της θρυλικής συναυλίας του Michael στο στάδιο Wembley στις 16 Ιουλίου 1988. Η συναυλία δεν είναι μια συλλογή εμφανίσεων αλλά ένα ολοκληρωμένο show, ακριβώς όπως ο Michael εμφανίστηκε για τον Πρίγκιπα Κάρολο, την Πριγκίπισσα Νταϊάνα και για 72.000 fans που ήταν το κοινό αυτού του sold out show. Αυτό το show ήταν ένα από τις εφτά νύχτες που “έσπασαν” ρεκόρ και παρακολουθήθηκαν από παραπάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους ?τρείς φορές που πολλοί fans προσπάθησαν να αγοράσουν εισιτήριο. Το DVD είναι από ένα προσωπικό VHS αντίγραφο του Michael Jackson και είναι η συναυλία όπως προβλήθηκε στη γιγαντοοθόνη κατά τη διάρκεια του show. Αυτό το υλικό ανακαλύφθηκε πρόσφατα και είναι το μόνο γνωστό αντίγραφο που υπάρχει του show. Η ποιότητα της εικόνας έχει αποκατασταθεί και η ποιότητα του ήχου έχει βελτιωθεί, έτσι ώστε οι fans να μπορούν νιώσουν τον ενθουσιασμό αυτής της διάσημης βραδιάς.
Εκτός από το ολοκληρωμένο show στο στάδιο Wembley, το DVD θα περιέχει επίσης το “The Way You Make Me Feel” από την εμφάνιση του Michael στις 15 Ιουλίου στο ίδιο στάδιο. Αυτό είναι το μόνο τραγούδι το οποίο δεν τραγούδησε στις 16 Ιουλίου λόγω της καθυστερημένης έναρξης του εν λόγω show. Επίσης περιλαμβάνονται και οι συναρπαστικές εμφανίσεις των “I Just Can’t Stop Loving You” και ?Bad? από το στάδιο Yokohama τον Σεπτέμβριο του 1987 κατά την διάρκεια του πρώτου σκέλους της BAD World Tour.

BAD25 – COMPLETE TRACKLISTING:
DELUXE BOX TRACK LISTING

CD ONE – Original Album
1. Bad
2. The Way You Make Me Feel
3. Speed Demon
4. Liberian Girl
5. Just Good Friends
6. Another Part Of Me
7. Man In The Mirror
8. I Just Can’t Stop Lovin’ You
9. Dirty Diana
10. Smooth Criminal
11. Leave Me Alone

CD TWO – Bonus Tracks, Unreleased Tracks, Demos, Remixes
1. Don’t Be Messin’ Around
2. I’m So Blue
3. Song Groove (A/K/A Abortion Papers)
4. Free
5. Price Of Fame
6. Al Capone
7. Streetwalker
8. Fly Away
9. Todo Mi Amor Eres Tu (I Just Can’t Stop Loving You, Spanish Version)
10. Je Ne Veux Pas La Fin De Nous (I Just Can’t Stop Loving You, French Version)
11. Bad (REMIX BY AFROJACK FEATURING PITBULL – DJ BUDDHA EDIT)
12. Speed Demon (REMIX BY NERO)
13. Bad (REMIX BY AFROJACK – CLUB MIX)

CD THREE – CD Live at Wembley Stadium July 16, 1988
1. Wanna Be Startin’ Somethin’
2. This Place Hotel
3. Another Part Of Me
4. I Just Can’t Stop Loving You
5. She’s Out Of My Life
6. I Want You Back / The Love You Save / I’ll Be There
7. Rock With You
8. Human Nature
9. Smooth Criminal
10. Dirty Diana
11. Thriller
12. Working Day And Night
13. Beat It
14. Billie Jean
15. Bad
16. Man In The Mirror

DVD – DVD Live at Wembley Stadium July 16, 1988
1. Wanna Be Startin’ Somethin’
2. This Place Hotel
3. Another Part Of Me
4. I Just Can’t Stop Loving You
5. She’s Out Of My Life
6. I Want You Back / The Love You Save / I’ll Be There
7. Rock With You
8. Human Nature
9. Smooth Criminal
10. Dirty Diana
11. Thriller
12. Bad Groove (the Band Jam section)
13. Working Day And Night
14. Beat It
15. Billie Jean
16. Bad
17. Man In The Mirror (Encore)

And Bonus Tracks Include:
1.The Way You Make Me Feel (Performed at Wembley the previous night, July 15, 1988)
2 Just Can’t Stop Loving You/Bad (Performed at Yokohama Stadium, September, 1987)

www.MichaelJackson.com
http://www.facebook.com/michaeljackson
#WhosBAD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *