Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το Mercury Prize 2020

Για πρώτη φορά μπαίνει στη λίστα η Dua Lipa 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mad TV (@mad_tv) on


Η παγκόσμια πανδημία έχει πλήξει όλα τα event παγκοσμίως ωστόσο οι υποψηφιότητες για το Mercury Prize 2020 δόθηκαν στη δημοσιότητα και μάλιστα έγιναν και κάποιες συνεντεύξεις με τους υποψήφιους καλλιτέχνες. Όπως όλα δείχνουν η τελετή απονομής είναι πιθανό να μην πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο όπως είχε προγραμματιστεί. Ωστόσο, ο νικητής για το 2020 θα ανακοινωθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, στο BBC Music αλλά και στο YouTube Music.
Μεταξύ των 12 υποψηφίων για το φετινό Mercury Prize ξεχωρίζουν τα ονόματα της Dua Lipa η οποία είναι η υποψήφια για πρώτη φορά, με το άλμπουμ «Future Nostalgia», της Charli XCX με το «Ηow i’m feeling now» και του Stormzy με το «Heavy Is The Head».
Αξίζει να σημειώσουμε πως και η Charli XCX βρίσκεται για πρώτη φορά υποψήφια ενώ ο Stormzy είχε βρεθεί σε αυτήν την θέση και το 2017.
Όπως τόνισε ο Geoff Taylor, Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής ένωσης δισκογραφικών εταιρειών: «Το Mercury Prize επέστρεψε, υπενθυμίζοντάς μας ότι το δημιουργικό ταλέντο των καλλιτεχνών μας είναι σταθερή αξία, ακόμα και όταν ο κόσμος έχει γυρίσει ανάποδα».

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες για το Mercury Prize 2020:

Anna Meredith – «FIBS»
Charli XCX – «how i’m feeling now»
Dua Lipa – «Future Nostalgia»
Georgia – «Seeking Thrills»
Kano – «Hoodies All Summer»
Lanterns on the Lake – «Spook the Herd»
Laura Marling – «Song for Our Daughter»
Michael Kiwanuka – «KIWANUKA»
Moses Boyd – «Dark Matter»
Porridge Radio – «Every Bad»
Sports Team – «Deep Down Happy»

Stormzy – «Heavy is the Head»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *