Αν σου στείλει αυτή την ειδοποίηση το Facebook, την έκατσες

Μια νέα ειδοποίηση ενεργοποιεί το Facebook προσπαθώντας να προστατέψει όσο καλύτερα μπορεί τους χρήστες του από την παραβίαση των λογαριασμών τους.


 

 

Είναι το notification που κανείς δεν θα θέλει να δει. Αυτό που θα ενημερώνει τον χρήστη πως ο λογαριασμός του έχει χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλο χωρίς τη βούλησή του.

Μέχρι σήμερα ήταν άγνωστο ένας χρήστης να καταλάβει την στιγμή που κάποιος άλλος προσπαθούσε να παραβιάσει την προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Τώρα πλέον, όπως ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος ασφαλείας Αλεξ Στάμος, θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης του κάθε χρήστη.

facebook708_3

 

 

«Αυτού του είδους οι παραβιάσεις δεν έρχονται μόνο από επαγγελματίες χάκερς.Συνήθως είναι πιο σοβαρές απ’ ότι νομίζουμε αφού αφορούν προσωπικά δεδομένα», τόνισε σε συνέντευξή του ωστόσο ξεκαθάρισε πως κάθε φορά που κάποιος χρήστης θα βλέπει τη συγκεκριμένη ενημέρωση δεν θα σημαίνει αυτόματα ότι ο λογαριασμός του παραβιάστηκε από κάποιον ξένο αλλά μπορεί ο υπολογιστής ή το smartphone που χρησιμοποιεί ο χρήστης, να έχει βρεθεί στα χέρια κάποιου άλλου.

 

Πάει το Facebook που ήξερες! Δείτε όλες τις αλλαγές

 

Η εταιρεία προτείνει πάντως σε περίπτωση που κάποιος χρήστης δει τη συγκεκριμένη ειδοποίηση, να τη λάβει πολύ σοβαρά υπόψη ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα μήνυμα με συγκεκριμένες οδηγίες, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά.

fb_9

 

διαβάστε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *