Αυτός ο άστεγος που προτίμησε να κοιμάται στο κρύο παρά να παρατήσει τον σκύλο του, θα σου ραγίσει την καρδιά

Ο Bernard Holland, ένας 53χρονος άστεγος από το Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του και να συγκινήσει αλλά και ν ακινητοποιήσει μια ολόκληρη κοινωνία.

Τι έκανε; Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή.

Ο Holland και ο 2 ετών σκύλος του Oreo ήταν άστεγοι. Και επειδή ο χειμώνας στο Michigan είναι πολύ βαρύς λόγω του ότι η πολιτεία είναι σχεδόν στα σύνορα με τον Καναδά

Χάρτες Google

το να κοιμάσαι κάπου που δεν έχει θέρμανση ούτε καν κρεβάτι, κάνει την επιβίωσή σου σχεδόν αδύνατη!

Έτσι το κράτος, φροντίζει κανείς άστεγος να μένει χωρίς καταφύγιο. Έτσι και ο Holland. Με μια διαφορά όμως. Στο κοινοτικό καταφύγιο δεν επιτρέπονταν κατοικίδια.

Ο Holland όμως δεν το σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να αφήσει τον σκύλο του στον δρόμο και έτσι αρνήθηκε και αυτός να πάει σε ένα ζεστό μέρος και προτίμησε να μένει στον δρόμο κάνοντας παρέα στον σκύλο του.

enhanced-4419-1426006894-17

H ιστορία του ευαισθητοποίησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης, έγινε γνωστή και τότε μια φιλοζωική οργάνωση, η Wigglebutt Doghouse, ανέλαβε να φιλοξενήσει το σκυλάκι του μέχρι να περάσει ο χειμώνας και να βρει ο Holland μια δουλειά και ένα σπίτι για να ζήσει με αξιοπρέπεια.

enhanced-20633-1426007317-3

“Δεν επιδιώκω να γίνω πλούσιος, επιδιώκω να ζήσω μια χαρούμενη ζωή” δήλωσε ο Holland στην εφημερίδα Indianapolis Star, δίνοντας σε όλους μας ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *