Αυτό είναι το Palawan, το πιο εξωτικό νησί στον κόσμο! Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες!

To νησί Palawan στα δυτικά των Φιλιππίνων, με τα κρυστάλλινα νερά, τις παρθένες παραλίες, το μεγαλύτερο υπόγειο ποτάμι στην Ασία, που προστατεύεται από την UNESCO, με συνολικά 76.000 ψήφους αναγνωστών του Conde Nast Traveler, αναδείχθηκε ως το πιο εξωτικό νησί στον κόσμο για το 2014.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, εκτός από το φυσικό κάλλος και το παρθένο τοπίο, ένα είναι το στοιχείο που καθιστά το Palawan μοναδικό: ο μήκους οκτώ και πλέον χιλιομέτρων υπόγειος ποταμός «Puerto Princesa». Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μήκος υπόγειο ποτάμι στην ασιατική ήπειρο και το δεύτερο παγκοσμίως. Στον ποταμό, που περιβάλλεται από σπηλιές, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκδρομές κωπηλατώντας βάρκες. Κατά τη διαδρομή μπορούν να απολαύσουν τα καθαρά νερά, αλλά και τους εκατομμύρια σταλακτίτες και σταλαγμίτες που έχουν σχηματιστεί στις σπηλιές.

Η πρόσβαση στο νησί δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Από την πρωτεύουσα Μανίλα η πτήση μέχρι αυτό διαρκεί περί τα 75 λεπτά, ωστόσο αν κάποιος επιλέξει να φτάσει ακτοπλοϊκώς, μπορεί να χρειαστεί και 24 ώρες!

Το νησί αποκαλείται από τους ντόπιους και ως «το τελευταίο σύνορο», γιατί βρίσκεται στο δυτικότερο σημείο της δυτικότερης επαρχίας των Φιλιππίνων, μια ανάσα από τον Βορρά της Μαλαισίας.

Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες:

palawan9

palawan1

palawan2

palawan3

palawan4

palawan5

palawan6

palawan7

palawan8

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *