Αυτές είναι οι 10 ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών

1

Αν και όλοι μιλούν για τη Δύση της έβδομης τέχνης και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της βιομηχανίας θεάματος, η λίστα που ακολουθεί αποδεικνύει πως τα φιλμ με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών ανήκουν σε δεκαετίες μετά το Millenium. Ένας σκηνοθέτης έχει την τύχη να βρίσκεται στις πρώτες δύο θέσεις, ενώ μια σειρά ταινιών να δυο από αυτές στη δεκάδα.

Ακολουθούν οι δέκα ταινίες με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών:

 

1. Avatar (2009)
2,79 δις δολάρια
Μπορεί να είναι μια από τις πιο ακριβές παραγωγές στην ιστορία του κινηματογράφου, όμως το φιλμ απέδωσε 10 φορές σε εισπράξεις και έκανε τον σκηνοθέτη James Cameron, τον άνθρωπο με τις δύο πιο ευπώλητες ταινίες σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα.
2
2. Ο Τιτανικός (1997)
2,19 δις δολάρια
Όσα χρόνια και αν περάσουν, η ταινία που εξιστορεί το θρύλο του αβύθιστου πλοίου που κατέληξε στο βυθό του Ατλαντικού στο παρθενικού του μόλις ταξίδι μοιάζει αξεπέραστη. Μεγάλο multiplex στην Ελλάδα είχε διαμορφώσει την είσοδό του ώστε να μοιάζει με την πλώρη του καραβιού για όσο προβαλόταν το φιλμ που έκοψε περισσότερα από 1 εκατομμύριο εισιτήρια μόνο στη μικρή ελληνική αγορά.
3
3. The Avengers (2012)
1,51 δις δολάρια
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που μια ολόκληρη βιομηχανία κινηματογράφου ξεσκονίζει τα πιο επιτυχημένα κόμικ όλων των εποχών για να τα επαναφέρει στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία Avengers αποδεικνύει πως το κοινό διψάει για ήρωες. Ακόμη και το τρέιλερ της πολυαναμενόμενης δεύτερης ταινίας σημείωσε ρεκόρ 34,4 εκατομμυρίων θεάσεων στο youtube σε μια μόλις μέρα.
4
4. Harry Pottter and the deathly hallows Part 2 (2011)
1,34 δις δολάρια
Ο μικρός μάγος που απέκτησε φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και έκανε τα αγοράκια με γυαλιά να νιώθουν πιο σίγουρα για τις μαγικές τους ικανότητες, φυσικά έσπασε τα ταμεία, στο τελευταίο μέρος τους έπους που θα εξιστορούσε και την τελική μάχη με τον άρχοντα Βολντεμορ.
5
5. Frozen (2013)
1,27 δις δολάρια
Η ταινία της Ντίσνει κατακτά την κορυφή των φιλμ κινουμένων σχεδίων με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Βασισμένο στο κλασικό παραμύθι της Βασίλισσας του Χιονιού του Άντερσεν, το φιλμ κατάφερε να συγκινήσει μεγάλους και να ξετρελάνει μικρούς.
Δείτε τις υπόλοιπες 5 ταινίες στην επόμενη σελίδα 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *