Αυτά τα έργα τέχνης στην άμμο θα σας αφήσουν απλά άφωνους!

O καλλιτέχνης Andreas Amador παίρνει μια τσουγκράνα και κατευθύνεται στις παραλίες του Σαν Φρανσίσκο, επιλέγοντας την αγαπημένη του ώρα: το σούρουπο. Ο λόγος; Χρησιμοποιώντας την άμμο ως καμβά αλλά και τα βράχια ως σημείο αναφοράς δημιουργεί εκπληκτικά έργα τέχνης στις ακτές.

sandpaint1

Απίθανα γεωμετρικά σχήματα, κύκλοι και τετράγωνα, το ένα δίπλα στο άλλο συνθέτουν «οργανικούς» πίνακες ζωγραφικής που ενσωματώνονται άριστα στο θαλασσινό τοπίο. Έτσι βλέπουμε λουλούδια, φύλλα και βλαστούς να ξεπηδούν πάνω στην άμμο.

sandpaint2

Το μόνο λυπηρό είναι ότι χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά, μόλις το κύμα έρθει ξανά στην ακτή. «Ο χρόνος είναι πολύτιμος και η ταχύτητα σημαντική παράμετρος στη δημιουργία», λέει ο καλλιτέχνης.

sandpaint3

Και μοιάζει να μην τον απασχολεί καθόλου η «βραχύτητα» που χαρακτηρίζει τη διάρκεια των έργων του. Άλλωστε αυτό που έχει σημασία είναι η ικανότητα αλλά και ο τρόπος σύλληψης της ιδέας που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη του Andreas. Μια στιγμή είναι αρκετή και αξίζει για να προχωρήσει στο επόμενο δημιούργημά του!

sandpaint8 sandpaint4 sandpaint5 sandpaint6 sandpaint7

Πηγή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *