Αυτά είναι τα 10 καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στον κόσμο, δωρεάν !

Τα ταξίδια είναι ίσως από τα ομορφότερα πράγματα που έχει κάνει ή πρόκειται να κάνει στη ζωή του ένας άνθρωπος. Και για να είναι μοναδικά δεν χρειάζεται να ξοδέψει κανείς μια περιουσία. Υπάρχουν κάποιες ταξιδιωτικές εμπειρίες που, όπως η αγάπη, προσφέρονται δωρεάν.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι 10 καλύτερες δωρεάν εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ένας ταξιδιώτης το 2015:

Μουσεία Κένσιγκτον -Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
nhm_cs
Τα μουσεία του Κένσιγκτον αποτελούν την πολιτιστική τριανδρία του Λονδίνου. Σε αυτά μπορεί κανείς να δει από δείγματα που είχε συλλέξει ο Κάρολος Δαρβίνος (στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας) μέχρι το πρώτο ατμοκίνητο τρένο του κόσμου (στο Μουσείο των Επιστημών). Επίσης, υπάρχει και το Μουσείο της Βικτώριας και του Αλβέρτου, το οποίο είναι αφιερωμένο στα 5.000 χρόνια μόδας. Εκεί μπορεί να δει κανείς από περσικά χαλιά μέχρι δημιουργίες της Viviene Westwood.

Το αστέρι της ερήμου -Νεβάδα, ΗΠΑ
best-things-7
Δεν έχετε ιδέα τι θα πει λάμψη αν δεν έχετε δει τον έναστρο ουρανό από την έρημο. Μόλις ξεφύγει κανείς από τη φωτορύπανση του Λας Βέγκας, ο ουρανός της Νεβάδα σάς δίνει την ευκαιρία να ατενίσετε τα αστέρια από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Γεύμα στον Χρυσό Ναό -Αμριτσάρ, Ινδία
best-things-5
Αν νομίζετε ότι δεν έχει κανείς και πουθενά στον κόσμο την ευκαιρία να γευματίσει δωρεάν, κάνετε λάθος. Στον Χρυσό Ναό προσφέρονται δωρεάν γεύματα, καθώς η φιλοξενία είναι μια από τις βασικότερες αρχές της θρησκείας των Σιχ. Ετσι, κάθε μέρα πάνω από 40.000 προσκυνητές περνούν από το τεράστιο υπόστεγο που στεγάζει την καντίνα για να απολαύσουν ένα απλό γεύμα αποτελούμενο από τσιαπάτα, λαχανικά με κάρυ και ρύζι. Το γεύμα παρέχεται δωρεάν, αλλά μια δωρεά για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου και του έργου της θεμελίωσης του ναού είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Ροκ αλ Παρκ -Μπογκοτά, Κολομβία
best-things-4
Αν έχετε κουραστεί από τα συνηθισμένα ροκ φεστιβάλ, τότε δεν έχετε παρά να επισκσεφθείτε την Μπογκοτά. Μπορεί το φεστιβάλ να γίνεται στις λάσπες και οι τουαλέτες να μη φημίζονται για την καθαριότητά τους, ωστόσο το γεγονός ότι δεν χρειάζεται κανείς να πληρώσει τίποτα για να διασκεδάσει τα κάνει να μοιάζουν ασήμαντες λεπτομέρειες. Σημειώνεται βέβαια ότι το αλκοόλ, το κάπνισμα και οι μεταλλικές ζώνες απλά απαγορεύονται στους εσωτερικούς χώρους.

Περπάτημα στο Τέιμπλ Μάουντεν -Κέιπ Τάουν, Νότιος Αφρική
best-things-3
Οσοι ταξιδέψουν ως τη Νότιο Αφρική αξίζει πραγματικά τον κόπο να δουν την περιοχή από μια διαφορετική οπτική γωνία. Αντί να πάρουν το τελεφερίκ που οδηγεί στην κορυφή του βουνού, μπορεί να ακολουθήσουν ένα από τα 250 μονοπάτια για να φθάσουν στην κορυφή και να απολαύσουν το μοναδικής ομορφιάς τοπίο.

 

Δείτε τα υπόλοιπα στην επόμενη σελίδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *