7 απαραίτητοι τύποι φίλων για να επιβιώσεις στην σχολή σου

Μη σου πω και γενικότερα στην ζωή σου!


 

 

Τα χρόνια της σχολής περνάνε χωρίς να το καταλάβεις καν – ακόμη κι αν από 4 τα κάνεις 7 που λέει ο λόγος, και πάλι ούτε που καταλαβαίνεις πότε μπήκες ψαρωμένη και πότε βγήκες με το πτυχίο σου.

Φήμες λένε ότι είναι από τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου, μετά από τα ζόρια του σχολείου και λίγο πριν τα βάσανα της ενήλικης ζωής, τα φοιτητικά χρόνια προορίζονται (πέρα από γνώση και) για καλοπέραση.

Ό,τι εμπειρίες όμως και να αποκτήσεις στη σχολή, όλα θα είναι καλύτερα αν έχεις δίπλα σου μερικούς καλούς φίλους.

Το μόνο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να θεωρήσεις ότι το σχολείο ή η γειτονιά σου χάρισαν ήδη αρκετούς φίλους, οπότε ποιος ο λόγος να ψάξεις γι’ άλλους.

Δεν είναι έτσι!

Κάθε φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει φίλους από τα φοιτητικά του χρόνια. Είναι νόμος και δε σηκώνω κουβέντα.

 

Ποιούς φίλους να φροντίσεις να κάνεις στη σχολή; Αυτούς τους 7 στα σίγουρα και όσους παραπάνω μπορείς!

 

1. Τον έξυπνο – τον καλό φοιτητή.

Όχι τόσο αυτόν που έχει τους καλύτερους βαθμούς και περνάει όλα τα μαθήματα με την πρώτη, αλλά αυτόν που θα σε εμπνεύσει και θα σε κάνει να θες να γίνεσαι όλο και καλύτερη. Η έμπνευση μπορεί να σημαίνει ότι σ’ έπεισε να ξεκινήσεις μια ξένη γλώσσα ή να διαβάζεις με σύστημα ή να πηγαίνεις στα περισσότερα μαθήματα και να κρατάς σημειώσεις. Οτιδήποτε έχεις να πάρεις απ’ αυτόν να το πάρεις, ακόμη κι αν πρόκειται για τις σημειώσεις του λίγο πριν την εξεταστική. Ένα κοφτερό μυαλό πάντα θα είναι μια καλή επιρροή (και όχι δε σε λέω χαζή!) για όλη σου τη ζωή.

 

2. Τον περίεργο.

Αυτό το άτομο που θα ξεχωρίζει για τη δυνατή φωνή και τα άπειρα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιεί όταν λέει τη γνώμη του στην αίθουσα, για το περίεργο μαλλί και το έξαλλο ντύσιμο που τον κάνει να ξεχωρίζει από το πλήθος ή ακόμη και για την επιλογή του να είναι μοναχικός μέχρι να επιλέξει κάποιος άλλος να τον πλησιάσει. Αντί να κάθεσαι σε μια γωνίτσα και να τον σχολιάζεις, πλησίασε τον. Θα έχει κάτι ξεχωριστό να σου δώσει μιας και τα άτομα αυτά τείνουν να έχουν μια έντονη καλλιτεχνική/δημιουργική πλευρά, να καταπιάνονται με πολλά πράγματα και να έχουν αρκετά ενδιαφέροντα. Εξάλλου, όλοι είμαστε κάπως περίεργοι, ο καθένας με τον τρόπο του!

 

3. Τον μέσα-στα-πράγματα.

Ξέρει από πολιτικά θέματα, ευαισθητοποιείται για κοινωνικά θέματα, προσφέρει εθελοντική εργασία όποτε μπορεί, έχει πολλές γνώσεις, δηλαδή το ιδανικό παιδί που πολύ θα ήθελε να υιοθετήσει η μαμά μου. Ένα άτομο που δραστηριοποιείται τόσο πολύ και έξω από τα της σχολής, θα μπορούσε να αποτελεί το πιο καλό παράδειγμα για σένα. Τα φοιτητικά χρόνια σου δίνουν επίσης αρκετό χρόνο να προσφέρεις στην τοπική σου κοινωνία και να βρεις τον εαυτό σου.

 

διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στην επόμενη σελίδα

One thought on “7 απαραίτητοι τύποι φίλων για να επιβιώσεις στην σχολή σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *